26 / 04 / 2024

Mamak'taki yıkılmayan gecekondular suç oranını artırdı!

Mamak'taki yıkılmayan gecekondular suç oranını artırdı!

Mamak Türközü Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak gecekondular geçen yıl boşaltıldı. Mahalle sakinleri hala yıkılmayan gecekondularda uyuşturucu kullanıldığını ve bölgede suç oranının giderek arttığını iddia etti



MAMAK'TA yürütülen 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi, Türközü Mahallesi'nin bir bölümünü kapsıyor. Projenin imar planları ile kentsel tasarımları tamamlandı ve bölgedeki evlerin tamamına yakını boşaltıldı. Yıkılmayan gecekondular ise mahallede sıkıntıya neden oluyor. Mahalle sakinleri, gecekondularda uyuşturucu kullanıldığını ve mahalle aralarında çok fazla hırsızlık olayı yaşandığını öne sürdü. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türközü Mahallesi Muhtarı Doğan Kara, bu konuda şikayetlerin arttığını söyledi. 


'Yıkılmaması için neden yok'

KARA, "Burada yaşayan insanların çoğu evlerini boşalttılar. Yıkım için beklenmesinin anlamı yok. Boşalan gecekonduların bir an önce yıkılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Mahalleye sınır olan Aşıkpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Özden, bu bölgenin kendi mahallesi için de sıkıntı yarattığını söyledi. Özden, "İnsanlar evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Burası uyuşturucu satış yeri ve suç merkezi haline geldi. Lütfen belediye yetkilileri gelsin, yıksın ve mahallelerimizi büyük bir dertten kurtarsınlar" diye konuştu. 


'Hırsızlar kol geziyor'

HENÜZ boşaltılmayan gecekondulardan birinde yaşayan Nafize Kayaeseroğlu, mahalleden bir an önce gitmek istediklerini belirtti. Kayaeseroğlu, "Korkuyoruz, gece sabahlara kadar oturuyorum. Hırsızlar buralarda kol geziyor. Eşim yokken kapıya bile çıkamıyoruz" diye konuştu. 

Hırsızlık vakalarının artmasının, yaşadıkları en önemli problem olduğunu dile getiren mahalle sakini Zeliha Dursun ise "Hırsızlar elektrik direğinin kablosunu kestiler. Bu yüzden günlerdir elektriklerimiz yok" dedi. 


Habertürk Ankara


Geri Dön