20 / 04 / 2024

mamak gecekondu yıkımı

mamak gecekondu yıkımı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede süren kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son durumu HT Ankara'ya anlattı.

Mamak'taki yıkılmayan gecekondular suç oranını artırdı!

Mamak Türközü Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak gecekondular geçen yıl boşaltıldı. Mahalle sakinleri hala yıkılmayan gecekondularda uyuşturucu kullanıldığını ve bölgede suç oranının giderek arttığını iddia etti

Mamak'ta kentsel dönüşümle 1150 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Belediye dönüşüm kapsamında bölgede bulunan bin 400 gecekondudan bin 150'sinin yıkımı gerçekleştirildi.

Ankara Mamak'ta 1.150 gecekondu yıkıldı!

Bu güne kadar binlerce gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa eden Mamak Belediyesi Altıağaç -Karaağaç - Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor.

Mamak'ta 182 metruk bina yıkıldı!

Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor.

Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında 761 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri sakinleriyle buluştu. Yüzde 38’i yatırıma ayrılan bir bütçeyle ilçeye hizmet ettiklerinin söyleyen Akgül, "İlçenin silüetini de ekonomisini de değiştirmeye kararlıyız." dedi.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Çankaya'da 2016'da 503 gecekondu yıkıldı!

Kent yönetimini planlı ve sağlıklı yapılaşma üzerine inşa eden Çankaya Belediyesi, sınırları içerisindeki gecekonduları yıkmaya devam ediyor. Belediye, 2016 yılında 503 gecekondu yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara Hıdırlıktepe'de 200 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"kapsamında bugün 200 gecekondu yıkıldı. Proje kapsamında 1050 gecekondu daha yıkılacak.

Ankara'da dönüşüm kapsamında 4 bin 571 yıkım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, son 5 yılda 4 bin 571 gecekondu, bina ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara Mamak'taki kaçak tesis için yıkım kararı alındı!

Çankaya Belediyesi hafta sonu Mamak’taki kaçak tesisini kaldırmazsa pazartesi günü ekipler Çevik Kuvvet eşliğinde tesise girerek yıkım işlemlerine hemen başlayacak.

Çorlu'da futbol sahasına yapılan 10 gecekondu yıkıldı!

Çorlu'nun Hıdırağa Mahallesi'nde, belediyeye ait futbol sahasına yapılan gecekondu ve iş yerlerinin yıkım kararını uygulamak için iş makineleri, kamyonlar ve zabıta ekipleri mahalleye geldi.

Mamak'ta kentsel dönüşümle 1150 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Belediye dönüşüm kapsamında bölgede bulunan bin 400 gecekondudan bin 150'sinin yıkımı gerçekleştirildi.

Altındağ'da gecekondu yıkımı için belediyeye verilen yetki geri alındı!

11 yıldır atıl halde dönüşümü bekleyen İskitler'de yetki karmaşası yaşanıyor. Temmuz ayında bölgedeki gecekonduların yıkımı için Altındağ Belediyesi'ne verilen yetki geri alındı.

Ankara Cinderesi’nde 700 gecekondu yıkılacak!

Bugüne kadar 45 bine yakın gecekondunun yıkıldığı Ankara Altındağ’da, Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, yıkım çalışmalarına Beşikkaya Cinderesi mevkiinde de start verdi.

mamak gecekondu yıkımı Haberi

mamak gecekondu yıkımı

Yılda yaklaşık 4 bin gecekondu yıkıldığını belirten Akgül, "2023 yılında Mamak'ta gecekonduların tarih olduğuna şahit olacağız" dedi : AŞKENT'in çöplüğü, askeri cezaevi ve gecekondularıyla anılan ilçesi Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları son hız sürdürüyor. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara sunulan toplu konutların yanı sıra sosyal donatı alanları da dikkat çekiyor. 'Yeni Mamak'ı oluştururken vatandaşlarla birlikte çalışmaya özen gösterdiklerinin altım çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç, Karağaç, Hüseyingazi mahallelerinde yürütülen dönüşüm çalışmasında gelinen son durum ve kümelenmenin olduğu son gecekondu bölgesi Mutlu Mahallesi hakkında HT Ankara'ya bilgi verdi. 



"İLÇEDE 23 BİN GECEKONDU VAR" 

Mamak'ta dönüşümün yaşanacağı son bölgenin Mutlu Mahallesi olduğunu söyleyen Mesut Akgül, "Gecekondu kümelenmelerinin olduğu son kentsel dönüşüm alanımız burası. Buradaki çalışmalardan sonra ilçede tek tük gecekondular kalacak. 


Mamak'ta yaklaşık 23 bin gecekondu...