19 / 04 / 2024

Manavgat'ta köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları devredildi!

Manavgat'ta köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları devredildi!

Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları, personel sayıları ve muhasebe kayıtları tutanak altına alınarak devir teslim işlemi gerçekleştirildi...



İki ayrı oturum olarak düzenlenen toplantıya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya Mahalli İdareler Müdürü Oğuz Kahraman, Valilik Araştırmacısı Necip Bek, Manavgat Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Çelik, İlçe Özel İdare Müdür Vekili İmdat Yakup Turgut, Mal Müdürlüğüne Vekaleten Hasan Garip, Mahalli İdareler Birimi Personeli; Mustafa Pala, Emine Öz, Seval Güven ile belediye başkanları, belediye yetkilileri ve muhtarlar katıldı. 

MATSO Otogar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen devir teslim toplantısında konuşan Mahalli İdareler İl Müdürü Oğuz Kahraman konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kahraman, "6360 Sayılı Yasa gereğince devir işlemlerini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. 6360 Sayılı Yasa, 6 Aralık 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasa kısa adıyla Büyükşehir Belediyesi Kanunu olarak bilinmekte. Sadece Büyükşehir Belediyesi Kanununda değil bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde de değişiklik yapıldı. Türkiye'nin yönetim sisteminde çok köklü değişime gidildi. 30 ilimiz mülki sınırları Büyükşehir olmak üzere Büyükşehir il kapsamına alındı" dedi. 

Toplam 30 ildeki belde belediyelerin tümü ve orman köyleri dahil köylerin tamamının mahalleye dönüştürüldüğünü hatırlatan Kahraman, "Beldelerimiz bağlı bulunduğu ilçenin mahallesi haline getirildi. Köylerimiz de yine kendi adları ile mahalle oldu. İnşallah bu yasa uygulamaya geçildiğinde memleketimiz için hayırlı olur. Biz kanunun l'inci maddesinde öngörülen 1 aylık süre içerisinde her türlü taşınır, taşınmaz personel, araç, gereç bilgilerini almıştık. Bu bilgiler doğrultusunda devir tutanaklarım oluşturduk. Devir işlemlerini nihai olarak imza atarak gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 

Muhtarlıklar ve belediyelerin 30 Mart 2014 tarihine kadar fiilen görevlerine devam edeceklerini ancak bazı görevleri izinle yapacaklarını belirten Mahalli İdareler İl Müdürü Oğuz Kahraman, "Kiralama gibi, gayrimenkul satışları gibi, borçlanma gibi görevleri izin almak suretiyle gerçekleştirecekler. 

Diğer normal görevlerini bugün nasıl yürütüyorlarsa 30 Mart tarihine kadar da o şekil yürütecekler" ifadelerini kullandı.


Antalya Hilal


Geri Dön