19 / 04 / 2024

Manavgat'ta mezarlığa türbe ve cami yaptırılacak!

Manavgat'ta mezarlığa türbe ve cami yaptırılacak!

Hz. Peygamberin soyundan Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in mezarı Manavgat'ta. Manavgat Kaymakamlığınca "Kültürel Değerlerimize Sahip Çıkalım" projesi kapsamında bölgede keşfedilen Hz. Muhammed'in soyundan Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in mezarı, inanç turizmine kaz



Manavgat Kaymakamlığınca "Kültürel Değerlerimize Sahip Çıkalım" projesi kapsamında bölgede keşfedilen Hz. Muhammed'in soyundan Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in mezarı, inanç turizmine kazandırılacak. 


Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce "Kültürel Değerlerimize Sahip Çıkalım" projesi kapsamında bölgede araştırma yaptıklarını söyledi. 


Araştırma kapsamında vatandaşların Şeydiler köyünde Hz. Muhammed'in soyundan, Şeyh Seyyid Abdülkadir-i Geylani'nin dedesi Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in mezarının bulunduğunu söylemesi üzerine Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünden mezarlık hakkında bilgi istediğini anlatan Bulgurlu, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünden de Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in Manavgat'ta yaşayıp yaşamadığı yönünde bilgi istendiğini kaydetti. 

Belgelere göre Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in Manavgat'ta yaşadığının ve mezarının da bölgede olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Bulgurlu, mezarlığın inanç turizmine kazandırılması için yeni bir çalışma başlattıklarını ifade etti. 


- Mezarlığa türbe ve cami yaptırılacak 


Kaymakam Bulgurlu, Şeydiler köyündeki Şeyh Cemaleddin-i Seyyid'in mezarının bulunduğu alana türbe ve cami yapılacağını belirtti. 


Türbe ve cami yapımı için Selçuk Üniversitesi ile irtibata geçildiğini bildiren Bulgurlu, türbe ve caminin Selçuklu mimarisine uygun tarzda hazırlanacağını ifade etti. 

Türbe ve cami yapımı için projenin hazır olduğunu anlatan Bulgurlu, "Projenin hayata geçirilmesi için vakıf kurulması gerekiyor, vakıf kurulduğunda en kısa zamanda çalışmalara başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Mezarın bulunmasını ilçe halkı adına bir şans olarak değerlendiren Bulgurlu, Manavgat'ın turizm kenti olduğunu vurguladı. Bulgurlu, Şeyh Cemaleddin-i Seyyid türbesinin ilçenin inanç turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi. 


Geri Dön