25 / 04 / 2024

Manifesto, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ofis açtı!

Manifesto, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ofis açtı!

Türkiye‘de pek çok kurum ve markaya iletişim, reklam ve etkinlik danışmanlığı sunan Manifesto, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kendi markasıyla şirket kurdu



Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı 7 Emirlikten biri olan Ras Al Khaimah’daki (RAK) Serbest Ticaret Bölgesi’nde “Manifesto Middle East” adıyla hizmet verecek olan Manifesto İletişim Grubu, hem bölgedeki Türk firmalarına hem de Türkiye’de faaliyet göstermek isteyen Arap şirketlerine hizmet vermeyi amaçlıyor. Bu girişimiyle Manifesto, yurt dışında şirket kurarak markasını sınırların ötesine taşıyan ilk Türk iletişim grubu oldu.

RAK’ın sunduğu fırsatları Türk işadamlarına tanıtmak amacıyla RAK Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faisal Bin Saqr Quassimi’nin davetiyle son üç yıldır bölgeye basın gezisi düzenlediklerini dile getiren Manifesto İletişim Grubu Ajans Başkanı Ozan Özkan, Şeyh’in hayata geçirdiği projelerle RAK’ı nasıl geliştirdiğini gözlemlediklerini ifade etti.

Ortadoğu girişimlerine ilişkin olarak Ozan Özkan, Türkiye’nin dünya genelinde gelişen ekonomik, sosyal ve siyasi gücüne paralel hareket ettiklerini belirtti. Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’ın talimatıyla Emirliklerde görev yapan başta Türk Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen ve Ticari Ateşesi Serdar Kumbaracı olmak üzere tüm diplomatlarımızın her iki ülkenin iş çevrelerini birbirlerine yaklaştırmak ve yeni işbirliklerine zemin oluşturmak amacıyla gösterdikleri çabaları yerinde görme fırsatı bulduk. Türk markalarının Emirliklere, Arap iş dünyasının da ülkemizdeki yatırım olanaklarına yönelik ilgisini görmek bizi bölgede yapılanmaya yöneltti.”

Manifesto Genel Müdürü Selin Bozkurt ise ilk yurt dışı şirketlerini Ras Al Khaimah’da açarak global marka olma yolunda güçlü bir adım attıklarını söyledi. Selin Bozkurt, “Manifesto Middle East olarak, her iki coğrafyada “iletişim köprüsü” kurmayı ve ticaret hacmini geliştirmeyi hedefliyoruz. İnşaat, turizm ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerimizin bölgede yatırımları var. Örneğin turizmde Rixos, Dubai’nin ardından RAK’da ikinci otelini açacak. İnşaat sektöründe Taşyapı Emirliklerde güçlü bir yatırımcı. Biz de müşterilerimizin aktif oldukları coğrafyalarda yanlarında yer alma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu yıl içinde iki ayrı ülkede daha Manifesto markasıyla hizmet vereceğimiz ofislerimizi devreye almayı planlıyoruz. Ayrıca, yurt dışında kendi adıyla ofis açan ilk iletişim grubu olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de “İletişimin Manifesto’su” sloganıyla çıktığı yolda kısa zamanda pek çok ilke imza atan Manifesto İletişim Grubu, genç ve deneyimli kadrosuyla iletişim, reklam ve etkinlik disiplinlerinde ulusal ve uluslararası markalardan oluşan güçlü bir portföye hizmet veriyor.


Geri Dön