28 / 03 / 2024

Manisa 19 Mayıs Stadı'na deprem onayı verildi!

Manisa 19 Mayıs Stadı'na deprem onayı verildi!

Manisa İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'un ve PTT 1. Lig'de Manisaspor'un kullandığı 19 Mayıs Stadı'nda maç oynanması için onay verdiği bildirildi...



Manisaspor Kulübü proje ve yatırımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Bora Çaylan, yaptığı yazılı açıklamada, bir firma tarafından 19 Mayıs Stadı'nda yapılan testlerin ardından hazırlanan deprem güvenlik testi raporunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulduğunu belirtti.


Bu raporun müdürlük tarafından onaylandığını kaydeden Çaylan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"2006-2008 yıllarında bölüm bölüm yapılan stat inşaatı güncel yönetmeliklerle yapılmıştır ve testlerde çıkan değerlerin ise standart değerlerden daha da iyi görülmüştür. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bugün yapılan İl Güvenlik Kurulu toplantısında 19 Mayıs Stadı'nın yapısal konuları ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanan deprem güvenlik testi raporunun değerlendiriildi. İl Güvenlik Kurulu toplantısında 19 Mayıs Stadı'nda maç oynanmasına onay verilmiştir. Manisaspor Kulübü, Türkiye’de maçların oynandığı statlar konusunda bu onayı alan ilk kulüptür."


AA


Geri Dön