28 / 03 / 2024

Manisa 19 Mayıs Stadı iki kulübe kiralandı!

Manisa 19 Mayıs Stadı iki kulübe kiralandı!

Manisa 19 Mayıs Stadı'nı 2 yıllığına Spor Toto Süper Lig takımı Akhisar Belediyespor ve Spor Toto 2. Lig ekibi Manisaspor kullanacak. Statta yenileme çalışması yapılıyor.



Manisa 19 Mayıs Stadı, 2 yıllığına Spor Toto Süper Lig takımı Akhisar Belediyespor ve Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Manisaspor'a kiralandı.


Manisa 19 Mayıs Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ile Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel katıldı. 


Törende gazetecilere açıklama yapan Savaş Duman, statta yenileme çalışmalarının yapıldığını anımsattı. 


Çimler, yedek kulübeleri ve soyunma odalarının yenilenmesinin tamamlandığını aktaran Duman, "Spor Genel Müdürlüğü'nün vermiş oldukları yetki ile Manisa 19 Mayıs Stadı, Manisa'nın iki güzide kulübüne ortak girişim neticesinde tekrar teslim edilecektir. Biz bugüne kadar olan süreçte elimizden gelen maddi ve manevi desteklerimizi sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. İmkanlarımız, devletin bize verdiği destekler dahilinde devam edecektir" diye konuştu. 


Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, kendi statlarının yapımının devam ettiğini ve 19 Mayıs Stadı'nı bu süreç boyunca kullanacaklarını belirtti. 


Eryüksel, Akhisar'da başlattıkları stadyum inşaatının 2,5 yıl içerisinde biteceğini ifade etti. 


Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen ise takımın stat kullanımına ilişkin 1 milyon 200 bin lira civarında bir borcunun olduğunu hatırlatarak, "Bunlar bizim bir buçuk yıllık süre içinde edindiğimiz borçlar değil. Uzun yılların birikimi. Geçen yıldan bizim 80 bin lira civarında stat kirası vardı. 40 bin lira gibi bir para yatırıldı. Bizim dönemimize ait yaklaşık 50 bin lira, artı bu yılki süreç var. Bunlar farklı çarpıtılarak anlatılıyor" değerlendirmesinde bulundu. 


Akhisar Belediyespor'un önceki yıl kendilerine 1 milyon 200 bin lira civarında kira desteği sağladığını anlatan Mergen, iki takım arasında yapılan protokolle masrafların büyük kısmını Akhisar Belediyespor'un karşılayacağını kaydetti. 


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Manisa 19 Mayıs Stadyumu, bugün 2.5 yıllığına Manisaspor ve Akhisar Belediyespor'a kiralandı.Kulüplerle imzalanan kira protokolü törenine Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ile Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel katıldı. Savaş Duman, törende stadı Manisaspor’dan teslim aldıktan sonra zemin, drenaj sistemi, soyunma odaları ve yedek kulübelerini yenilediklerini hatırlattı.


Stat için gerekli sağlık ve emniyet belgelerini de aldıklarını belirten Savaş Duman, “Şimdi yeniden burayı kulüplerimize kiralıyoruz. Stat bakımını Süper Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor yapacak” dedi.


GÖZTEPE’NİN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Statta geçen yıl 41 maç oynandığının altını çizen Savaş Duman, “Stat sürekli kullanıldığında çimler zarar görüyor. İki başkan iç saha maçlarını burada oynamak isteyen  İzmir  takımı Göztepe’ye zemin durumunu bildirecek. Sarı kırmızılılardan maçları için farklı çözüm bulmaları istenecek” diye konuştu.Akhisar Belediyespor, statta saha zeminini yeniden elden geçirecek.


Sözcü


Geri Dön