18 / 04 / 2024

Manisa Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazisine 6 teklif!

Manisa Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazisine 6 teklif!

Manisa'da 1975 yılında temeli atılan ancak yapımı tamamlanamayan Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazileri satışa çıkarıldı. Sigara fabrikasına ait iki arazi için ayrı ayrı açılan ihaleye 6 firma talip oldu.



Akhisar'da 1975 yılında temeli atılan ancak yapımı tamamlanamayan Akhisar Sigara Fabrikası'na ait iki arazi için ayrı ayrı açılan ihaleye 6 firma talip oldu. İzmir'den ise İzka İnşaat ile Sümen İnşaat her iki parsel için de teklif verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve biri 537 bin diğeri ise 259 bin metrekare olan 2 parsel için her iki firma da tekliflerini verdi. Sonuçların önümüzdeki haftalarda açıklanması beklenirken söz konusu alana otel, konut ve AVM'den oluşan karma projeler inşa edilebilecek. 


UYGUN BİR PROJE 

Geçtiğimiz gün Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılan kapalı zarf usulü ihaleye  İzmir  başta olmak üzere Türkiye'de yaptığı inşaatlar ve Karşıyaka Spor Kulübü ile adından söz ettiren işadamı Azat Yeşil'in sahip olduğu İzka İnşaat, her iki arazi için de teklif verdi. 


Yine İzmir'den 

Rüya Park, Gardenya Evleri gibi projeleriyle tanınan Sümer İnşaat'ın sahibi Kemal Sümer de her iki parsel için talipli oldu. İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Akhisar'daki her iki arazi için de Özelleştirme İdaresi'ne tekliflerini sunduklarını söyledi. İhale sürecinin tamamlanmasını beklediklerini vurgulayan Yeşil, "Şu an için orada gerçekleştirmeyi beklediğimiz bir proje yok. Eğer süreç sonunda alanı alırsak uygun bir proje gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 


Büyük parsele 3 teklif 

1- İzka İnşaat 

2- Sümen İnşaat 

3- Genç İnşaat 


Küçük parsele 6 teklif 

1- İzka İnşaat 

2- Sümen İnşaat 

3- Genç İnşaat 

4- Statik Oto Kiralama 

5- Aziz Oruç 

6- Özünsa Ortak Girişim Grubu 


Habertürk Egeli




Haber Yenigün  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Manisa'nın sigara üretiminde üs olma hedefiyle 1975'te temeli atılan ancak adı seçim vaatlerinde kalan Akhisar Sigara Fabrikası'na izmirli İzka inşaat talip oldu. 


40 yıllık fabrika 


Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli 1975'te atılan, her dönem siyasi partilerin bölge seçim vaatleri arasında yer alan ama hiçbir zaman faaliyete geçemeyen 40 yıllık fabrikanın mülkiyeti, TEKEL'in vergi borcundan dolayı hazineye geçmişti. 


Günümüze kadar çeşitli yollarla ihale edilen atıl fabrikanın arazisi ve binaları ile birlikte son olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Gayrimenkul A.Ş. tarafından ihale edildi.İki parça da gerçekleşen ihalede fabrika binası ve binanın bulunduğu arazi 537 bin 432 metrekare; fabrika yanında yer alan 259 bin 121 metrekarelik arazi satışa çıkarıldı. Kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen ihaleye son dönemde İzmir başta olmak üzere Türkiye'de yaptığı inşaatlar ve Karşıyaka Spor Kulübü ile adından söz ettiren İş adamı Azat Yeşil'in sahip olduğu izka inşaat, iki arazi için Özelleştirme İdaresi'ne teklif verdi. 

İhale hakkında konuşan Azat Yeşil, "Akhisar'daki iki arazi için bir teklif verdik. İhale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Şu an için orada gerçekleştirmeyi beklediğimiz bir proje yok. Eğer süreç sonunda alanı alırsak uygun bir proje gerçekleştireceğiz" dedi. 


Öte yandan arazilerin teklif listesinde İzmirli Sürmen İnşaat'm yanı sıra, 6 firma teklif verdi.




Yenigün 


Geri Dön