27 / 04 / 2024

Nutella, ilk fabrikasını Manisa'ya açıyor!

Nutella, ilk fabrikasını Manisa'ya açıyor!

Nutella ve Kinder markalarıyla ünlü İtalyan çikolata devi Ferrero, Türkiye'de üretime başlıyor. Dünyada 19'uncu, Türkiye'de ise ilk fabrikasını Manisa'da açma kararı alan şirket, ilk aşamada 95 milyon euro yatırım planlıyor...



Nutella ve Kinder markalarıyla ünlü İtalyan çikolata devi Ferrero, Türkiye'de üretime başlıyor. Dünyada 19'uncu, Türkiye'de ise ilk fabrikasını Manisa'da açma kararı alan şirket, ilk aşamada 95 milyon euro yatırım planlıyor.


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hatrı sayılır bir hayran kitlesi olan Nutella, üretime geliyor. Nutella ve Kinder markalarıyla ünlü İtalyan çikolata devi Ferrero, dünyada 19'uncu, Türkiye'de ise ilk fabrikasını Manisa'da açıyor.


8 EYLÜL'DE AÇILIŞ TÖRENİ


Türkiye'deki ilk yatırım için 8 Eylül'de düzenlenecek törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Ferrero Grubu üst düzey yöneticileri de katılacak. İtalyan firmanın Manisa'da ilk aşamada 95 milyon euro tutarında yatırım yapması bekleniyor. Manisa'daki yatırımla Nutella ve Kinder'in üreticisi olan Ferrero'nun fabrika sayısı 19'a ulaşmış olacak.


Akşam Gazetesi


Geri Dön