28 / 03 / 2024

Viessmann ilk fabrikasını Manisa'da açtı!

Viessmann ilk fabrikasını Manisa'da açtı!

Alman ısıtma ve soğutma sistemleri üreticisi Viessmann, 20. fabrikasını Manisa'da açtı. Türkiye'deki ilk üretim merkezi olan Viessmann Manisa Üretim Tesisi, fabrika içerisinde düzenlenen törenle açıldı....




Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kardeşi Ümit Doğanay Arınç, Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı (CTO) Dr. Klaus-Peter Kegel, Viessmann Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Manfred Greis, Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik ve Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig katıldı. Viessmann, yeni fabrikası ile Manisa'yı başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın kombi üretim üslerinden biri olarak konumlandırmayı hedefliyor. Yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip bu Viessman Manisa Üretim Tesisi, yoğuşmalı kombi üretimi gerçekleştirecek. Açılış töreninde konuşan Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik, yıllık yaklaşık bir milyon adet kombi ve kazan adedi ile İngiltere'den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu belirterek, 'İnanıyoruz ki ülkemizin 2023 vizyonunun en temel konularından biri olan ihracatı yükseltme hedefine Viessmann Türkiye olarak da önemli bir katkıda bulunabileceğiz. Manisa'daki fabrikamızda çalışmaya başlayan ilave 150 kişiyle birlikte Türkiye'deki istihdam kapasitemizi bu yıl yüzde 100'ün üzerinde artırmış olduk" dedi.


Pazar büyüklüğü 2 milyar lira


Türkiye'nin ısıtma teknolojisi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çelik, 'Türkiye'de kullanılan yaklaşık 45 milyar m3'lük doğal gazın yüzde 30'u konutlarda tüketilmektedir. Türkiye, yıllık yaklaşık bir milyon adetlik ısı üreticisi ile İngiltere'den sonra, İtalya ve Rusya ile birlikte Avrupa'nın en önemli ısıtma pazarlarından biridir. Pazar büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL'dir. Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 10'luk ihtiyacı Viessmann tarafından sağlanan çözümlerle karşılanmaktadır' dedi.Konuşmaların ardından Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı (CTO) Dr. Klaus-Peter Kegel, Viessmann Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Manfred Greis, Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik, Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig ve davetlilerle birlikte butona basılarak fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.


Manisa'da 150 çalışanıyla faaliyete geçen üretim tesisi için toplamda 50 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Bugün 10 bin 600 kişiye istihdam sağlayan grubun 2012 yılı cirosu 1,89 milyar Euro olarak açıklandı. Ayrıca Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin 666 metrekare kapalı, 23 bin 900 metrekare açık alan olmak üzere, toplam 36 bin 566 metrekare alan üzerine yaklaşık 6,5 ay gibi kısa bir sürede inşa edilmiş ve sertifikalandırılmış olan fabrika yeşil bina özelliği taşımakta.



Yeni Şafak


Geri Dön