18 / 04 / 2024

Manisa Belediyesi Malta Parkı'nı inşa ediyor!

Manisa Belediyesi Malta Parkı'nı inşa ediyor!

Manisa Belediyesi, halkın spor yapacağı, yakınlarıyla vakit geçireceği ve dinleneceği alanlar inşa ediyor. Temeli 1 ay içinde atılacak olan Malta Parkı için 1 milyon 192 bin lira harcanacak



Manisa Belediyesi, 2011 yılında vatandaşlara sosyal alanlar yaratmak ve kente canlılık getirmek için harekete geçti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1 milyon 192 bin liraya ihalesi yapılan Akgün mahallesindeki Malta Parkı'nın temeünin 1 ay içinde atılacağını söyledi. Manisa'da sosyal yaşamın gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini anlatan Ergün, "Parkı 270 günde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. Ergün, "Malta Parkı, 9 bin 993 metrekare alana I kurulacak. İçinde 940 metrekare kafeterya, 190 metrekare spor tesisi, bin 932  metrekare çim saha ve 355 metrekare çift taraflı yol ve kaldırım düzenlemesi yapılacak" diye konuştu. Ergün, Yeni Kent Parkı'nın ise Güzelyurt mahallesine yapılacağını, inşaatın 2011 yılının ilk yansında başlayacağını ifade etti.

TERMİNAL PROJESİ
Otogar terminalinin yetersiz olduğunu vurgulayan Ergün, yenisini Yeni Hal Binası yanma yapacaklarını kaydetti. Ergün, 2011'de açılacak yeni terminalin daha seri hizmet vereceğini dile getirdi.

Şehitler anıtı yapılacak
Manisa Belediyesi, Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde yaşanan trafik sıkışıkiığır çözümü için yeni yılda kavşak yapılmasına kar verildi. Şehzadeler kenti Manisa'nın tarihinin gele nesillere aktarılması için Çanakkale Şehitleri Anıt ve Atatürk Sergi Salonu projesi hazırladı. Anıt ve salonun Saruhan Otel yanındaki alanda yapılmasına karar verildi.
Habertürk


Geri Dön