19 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir'den 5 yıllığına kiralık mezbaha!

Manisa Büyükşehir'den 5 yıllığına kiralık mezbaha!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan mezbahayı 5 yıllığına kiraya veriyor. Mezbahanın ihalesi 24 Şubat 2016 Çarşamba günü gerçekleşecek.



MEZBAHA KİRAYA VERİLECEKTİR


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığından:


Manisa İli Turgut Özal Mahallesi 43’üncü Sokak No: 11 adresinde bulunan (20N.3C Pafta 3398 Ada 5 Parselde kayıtlı) 5.499,95 m2'lik l’inci sınıf Mezbaha 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulü ile 5 (Beş) yıllığına ihale edilecektir. (Kiralanacaktır)

Söz konusu Mezbaha idari ve teknik şartnamesi hükümleri uyarınca kiralanacak olup, ihaleye iştirak edenler idari ve teknik şartnameyi aynen kabul edip ihaleye iştirak etmiş sayılır.

İhale Günü, Saati ve İhale Yeri : İhale 24 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 15:00'de Merkez Efendi Mah. 3819 Sok. No: 80/B Yunusemre / MANİSA adresinde Büyükşehir Belediye Hizmet Binasının 7. katında bulunan Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda Büyükşehir Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.

Muhammen Kira Bedeli      : 42.000,00 TL. + KDV X 60 (Ay) = 2.520.000,00 TL. + KDV

Geçici Teminatı bedeli         : 75.600,00 TL

Taliplilerden İstenecek Belgeler:

1 - Kanuni ikametgâh sahibi olmak,

a) Gerçek kişiler için; Nüfus idaresinden alınacak ikametgâh belgesinin aslı, (en geç ihale tarihinden önce 30 gün içinde alınmış olması gerekmektedir.)

b) Tüzel kişiler için; Son adresin yayınlandığı Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya noter tasdikli sureti, (Ancak Ticaret Sicil Gazetesi Nizamnamesinin 9’uncu maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “Aslının Aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicil Gazetesi sureti de kabul edilecektir. )

2 - Türkiye'de tebligat için adres göstermek,

3 - Nüfus Cüzdan Fotokopisi vermek,

4 - Geçici teminatın yatırıldığına dair belge veya makbuzu vermek,

5 - İmza sirküleri vermek:

a) Gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli imza sirküleri vermek,

b) Tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliği temsilen ihaleye katılan yetkilinin noter tasdikli imza sirkülerini vermek,

c) Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri getirmek.

6 - Ticaret ve sanayi odasına kayıtlı olduğuna dair belge vermek:

a) Gerçek kişi olması halinde; ilgisine göre, ticaret ve sanayi odası veya esnaf sanatkâr siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge getirmek,

b) Tüzel kişi olması halinde; ticaret ve sanayi odasından ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile Ticaret Sicil Gazetesinin suretini getirmek,

c) Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belgeyi, istekli şirket ise; Şirket ortaklarının hisse durumlarını ve görevlerini belirten kanıtlayıcı belgelerden (Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Memurluğundan alınmış belge, Şirket Ana Sözleşmesi) herhangi birini vermek,

d) İsteklinin iş ortaklığı olması halinde 5 maddenin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortak tarafından ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

7 - İstekli adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa; istekli adına teklifte bulunacak kişinin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.

8 - İsteklilerin ortak girişimi olması halinde bu şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir).

9 - Manisa Büyükşehir Belediyesine borcu olmadığına ait belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış olmalı)

10 - Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığından alınacak icra takibine muhatap olmadığı ve kusurları ile sözleşmenin feshine neden olmadığına dair belge.

11 - 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre ihalelerden yasaklı olmadığına dair taahhütname.

12 - İmzalı şartname örneği.

13 - İsteklilerin 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşletmelerine Dair Yönetmelik” hükümlerine göre üzerinde yazılı ticaret ünvanı, gerçek ve tüzel kişi, işletme adresi, ve faaliyet konusu istekliye ait 1. Sınıf ve Kombinaya ait işletme kayıt ve onay belgesini almış olmak.

14 - 13. Madde de sunulacak olan işletme kayıt ve onay belgesinin onay süresinin ihale ilan tarihi itibariyle en az 1 yılı tamamlamış olması zorunludur.

15 - İsteklilerin ISO 22000 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesinin aslı veya idarece görülmüştür onaylı sureti veya Noter onaylı suretinin verilmesi.

16 - İstekliye ait 250.000,00 TL. (İki Yüz elli Bin Türk Lirası) den az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ihale tarihinden en geç 15 gün önce düzenlenmiş olması zorunludur.

Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarı toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlilik kriteri sağlanabilir.

17 - İstekliye ait 2015 yılı yıllık cirosunun en az 3.000.000,00 TL. (Üç Milyon Türk Lirası) olması şartı aranacaktır. Ortak girişimde pilot ortağın bu şartı sağlaması yeterlidir.

18 - Yüklenici Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelikte: Hayvan kesim ve deri yüzme ile ilgili hususlar, etin ve sakatatın parçalanması ile ilgili hususlar, et parçalama ve/veya mamul madde üretimi ve muhafazası ile ilgili hususlar, soğutma ve soğuk muhafaza ile ilgili hususlar, sevk yeri ve nakiller ile ilgili hususları yerine getirmek ve tesis için;1(bir) adet sorumlu yönetici; en az 15 (onbeş) adet kasap, 5 (beş) adet sürücü, en az 4 (dört) adet yardımcı temizlik elemanı, çalıştırmak zorundadır.

19 - İhale konusu mezbahada kesimi yapılan hayvanlara ait karkasların, sakatat ile sucuk gibi mamul ürünleri kasap esnafına dağıtılmak üzere yönetmeliklere uygun en az 3500 kg yük kapasiteli 3 (üç) adet soğuk havalı kamyon ile soğuk havalı 2 (iki) adet kamyonet; tesisten çıkacak katı ve sıvı atıkları günlük olarak tesisten uzaklaştırmak için üstü kapalı en az 1 (bir ) adet aracın, istekli kendi adına kayıtlı olduğu ruhsat belgelerinin asılları veya aslı idarece görülmüş onaylı suretlerini sunacaktır.

Geniş bilgi ile idari ve teknik şartnamesi mesai saatleri içerisinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı Emlak Şube Müdürlüğünden 200 TL. bedel karşılığında satın alınabilir.

Büyükşehir Belediye Encümeni ihaleyi yapıp, yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.

Taliplilerin ihale günü saat 12.00’ye kadar geçici teminat makbuzları ile birlikte Belediyemiz Encümenine müracaatları ilan olunur.



Geri Dön