28 / 03 / 2024

Manisa Büyükşehir'den imar mesaisi!

Manisa Büyükşehir'den imar mesaisi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehrin 1989’dan sonra yapılmayan imar planlarının yapımı için kolları sıvadı. Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya, Manisa’nın imar planının çözümü için 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarına başladıklarını ifade etti.



Manisa’nın imar sorununu çözüme kavuşturmak için mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinin merkez ve Aşağı Çobanisa Mahallesi, Yukarı Çobanisa Mahallesi, Hacıhaliller Mahallesi, Hamzabeyli Mahallesi, Karaağaçlı Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Karaoğlanlı Mahallesi, Sancaklı Bozköy Mahallesi, Sancaklı İğdecik Mahallesi, Selimşahlar Mahallesi, Karaali Mahallesi, Üçpınar Mahallesi, Gülbahçe Mahallesi, Yağcılar Mahallesi, Akgedik Mahallesi’nde imar planı çalışmalarına başladı.


ŞEHRİN TÜM VERİLERİ TOPLANDI

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nca çalışmaların başlatıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, “Öncelikle tüm mahalleler ve ilçe merkezleri için ilgili belediyeleri ile görüşülerek analiz çalışması yapılmış ve plan çalışmalarına altlık oluşturacak hâlihazır haritalar ve jeolojik etüt raporlarına ilişkin veriler toplanmıştır. Neredeyse tamamının güncel hâlihazır ve jeolojik etüt raporları olmadığından ilk olarak hâlihazır haritaları oluşturma çalışmalarına başlanmış ve tamamlanmıştır. Hâlihazır çalışmaları ile eş zamanlı olarak da nihai plan sınırının ve planlama kararlarının belirlenmesi için çok sayıda kurum ve kuruluştan görüş toplanmaya başlanmıştır” dedi.


‘ÇOK SAYIDA KURUMDAN GÖRÜŞ İSTENDİ’

Yalçınkaya, “İlçe merkezlerinde hâlihazır haritalar bulunmakta ancak en son 2007 yılına ait olduğundan güncelleme çalışmaları yapılması gerekliliği oluşmuştur. Öncelikler hâlihazırlar yenilemiş daha sonra da eksik bölgeler için Jeolojik ve Jeoteknik Etüt raporları hazırlanmaktadır. Kapanan beldelerde olduğu gibi ilçe merkezinde başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere toplam 17 kurumdan görüş istenmiş ve bu kurumlar ile görüşmelerimiz devam etmektedir” diye konuştu.


‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

İlgili kurumlarla görüşmelerin devam ettiğinin altını çizen Yalçınkaya, “Tüm bu çalışmaların yanı sıra 30 Aralık 2014 tarihli 21137 sayılı bakanlık makamı oluru ile onaylanan  İzmir  – Manisa planlama bölgesi 1/100000 ölçekli çevre düzeni planında kentin de gelişme yönü olan merkezin kuzey kısmını kapsayan ve DSİ ( Devlet Su İşleri) tarafından sulama sahası olarak Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinin merkez ve Aşağı Çobanisa Mahallesi, Yukarı Çobanisa Mahallesi, Hacıhaliller Mahallesi, Hamzabeyli Mahallesi, Karaağaçlı Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Karaoğlanlı Mahallesi, Sancaklı Bozköy Mahallesi, Sancaklı İğdecik Mahallesi, Selimşahlar Mahallesi, Karaali Mahallesi, Üçpınar Mahallesi, Gülbahçe Mahallesi, Yağcılar Mahallesi, Akgedik Mahalleleri’nde belirlenen bölgenin söz konusu planda belirtildiği üzere gelişme alanı olarak planlanabilmesi için ilgili müdürlüklerimizce çalışmalar devam etmektedir. Tüm bu sürecin ardından DSİ’nin uygun görüşünü takiben Tarım Bakanlığı’ndan imar planına uygunluk görüşü alınacaktır. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Büyükşehir Belediyesi tarafından, 1/1000’lik uygulama planları ise ilgili ilçe belediyelerine hazırlanacak ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girecektir” diye sözlerini noktaladı.


Hür Işık Gazetesi



Geri Dön