25 / 04 / 2024

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıl durumda bulunan Şehzadeler ilçesindeki Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif hale getirdi.




MASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun çıkmasının ardından devraldığı atıksu arıtma tesislerini yaptığı çalışmalarla çalışır duruma getirdi. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı tarafından Karaoğlanlı’da yapılan çalışmalarla hizmete kazandırılan tesis Karaoğlanlı Mahallesi’nin evsel nitelikli atıklarını arıtıyor. MASKİ tarafından devralınan tesisin kanalizasyon hattıyla bağlantısı bulunmuyordu. Döşenen hat ile öncelikli olarak bu sorun ortadan kaldırıldı. Elektrik bağlantısı da bulunmayan tesisin bu sorununa da çözüm üreten MASKİ, tesisin bütün aksamlarında bakım-onarım çalışması gerçekleştirdi.

Tesiste yapılan diğer düzenlemeler

Aktif hale getirilen tesis uzun havalandırmalı aktif çamur prosesine sahip. 2027 yılına kadar 5 bin kişiye hitap edecek olan tesiste 600 metreküp su arıtılacak. Tesise gaz algılama ve ihbar sistemi kuran MASKİ tesisi daha güvenli bir yapıya kavuşturdu. Tesiste ayrıca sondaj kuyusu açılarak çamur uzaklaştırma sisteminde kullanılmaya başlandı. Tesisin geçici faaliyet belgesi de alındı.

Kaderine terkedilmiş tesisler çalıştırılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’nin MASKİ tarafından faaliyete alındığını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İl genelinde devralınarak faaliyete geçirdiğimiz tesisler Gediz’in ve Bakırçay’ın temizlenmesi yolunda önemli bir işleve sahip durumdalar. Yeni tesisleri inşa etme yolunda büyük adımlar atıyoruz. Ancak kaderlerine terkedilmiş bu tesisleri çalışır duruma getirmek de bir o kadar önemli. Düşünün Karaoğlanlı’da çalışma yaptığımız tesiste kanalizasyon hattı bağlantısı yapılmamış. Tesisin bütün üniteleri elden geçirildi. Tesisteki eksikliklerin giderilmesinin ardından çalışır duruma getirildi ve Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi vatandaşlarımızın hizmetine kazandırıldı. Ben tesisin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 


Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön