19 / 04 / 2024

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi için yıkım çalışmaları başladı!

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi için yıkım çalışmaları başladı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Manisa’ya kazandıracağı Manisa Atıksu Arıtma Tesisi projesinin ilk etabı olarak şehrin ihtiyaçlarını karşılamayan eski tesisinin yıkım çalışmaları başladı




MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Manisa Atıksu Arıtma Tesisi’nin ihtiyaçlara cevap vermemesi nedeniyle yıkılarak yerine yeni ve modern bir arıtma tesisi yapmak için başlattığı çalışmalara start verildi. Projenin ilk etabı olarak şehrin ihtiyaçlarını karşılamayan mevcut tesisinin yıkım işine başlandı. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı A. Ulvi Kaynak ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Genel Müdür Yakup Koç, yıkım çalışmalarının her aşamasını takip etti. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Koç, “Şehrin ihtiyacına cevap vermeyen mevcut Atıksu arıtma tesisinin yerine yenisini yapabilmek için İller Bankası kanalıyla ihale gerçekleştirerek yüklenici firmaya yer teslimini geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Şimdi de mevcut tesisinin yıkım çalışmaları devam ediyor” dedi.

Önce iş güvenliği

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiklerini aktaran MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “MASKİ olarak yıkım işinde çalışan ekibe öncelikle eğitim vererek tehlikeli gazlar konusunda bilgi edinmelerini sağladık. Ekiplerimiz bunun dışında sürekli olarak riskli bölgelerde gaz ölçümlerini sürdürüyorlar. Bunun dışında da yıkım süresinde yıkım alanında sürekli denetimler gerçekleştirerek yaşanılabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Palmiyeler başka bir yere taşınıyor

Tesiste yıkım çalışmalarına başlamadan önce, tesis içerisinde yer alan palmiye ağaçlarının sökülerek başka bir yere taşındığını aktaran Genel Müdür Yakup Koç, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, tesis içerisinde yer alan yaklaşık 100 palmiye ağacını sökerek Menemen yolu üzerinde bulunan refüje tekrar dikimlerini sağladı” diye konuştu. Yaklaşık çeyrek asırlık olan palmiye ağaçlarının kesilmesi yerine başka bir yere taşınmasının gerçekleştirildiğini söyleyen Koç, ağaçlara herhangi bir zarar vermeden taşınma işleminin yapıldığı bilgisini de aktardı. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön