19 / 04 / 2024

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.



Marmaris'e bağlı Hatipirimi Mahallesi 190 Sokak'ta bulunan bodrum ile birlikte 4 katlı ve 24 odalı apart otel için iki yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkmıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; iki yıl boyunca süren davada otelin işletmecileri mahkemeye başvurarak iki defa yürütmeye durdurma kararı aldı. 20 gün önce yürütmeyi durdurma kararı kaldırılan apart otel ile ilgili Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri boşaltılması için tebligat gönderdi.

Tebligata rağmen işletmeci tesisi boşaltmadı. Bugün polis, belediye ekipleri ve elektrik firması yetkilileri otel önüne geldi. Binanın elektrikleri kesildi. Çevre güvenliği alınarak polis ve zabıta ekipleri işletlemeye girerek 24 odada kalan müşterilerin oteli boşaltmasını istedi. İçeride aylık ve günübirlik kalan müşteriler eşyalarını alarak otelden ayrıldı.

Fen işleri ekipleri içeride bulunan eşyaları çalışanlarla birlikte dışarı çıkarmaya başladı. 3 saat süren boşaltma çalışmaları sırasında mülk sahibi Yasemin Aslan ile polis ve zabıta arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Apart otelin mülk sahibi Aslan, yapının depreme dayanıklı olduğunu öne sürdü. Belediye yetkilileri, binanın boşaltma işlemlerinin birkaç gün süreceğini ve ardından yıkım işleminin gerçekleştirileceğini aktardı. Marmaris ve kırsal mahallelerinde geçen sene tespit edilen 53 bina ve iş yerinin bulunduğu, mahkeme sonucu ve raporlara göre yıkım işlemlerinin başlatılacağı öğrenildi.

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!


Geri Dön