29 / 03 / 2024

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.



Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde imar planları olmayan ev ve işyerleri için alınan yıkım kararına isyan etti. 

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; yıkılacak yerlerden Söğüt Mahallesi sabah saatlerinde askerler tarafından kontrol altına alındı. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep ederek kış ortasında sokakta kalacaklarını dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz hafta sonu, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak konumdaki 30 binanın yıkılması için Marmaris Belediyesi'ne yazı gönderdi. Kararın tebliğ edildiği bina sahipleri yıkıma karşı gelmiş, kış ortasında sokakta kalacaklarını belirtmişti. Sabah saatlerinde Söğüt Mahallesinde çevre emniyetini sağlayan askerler ve mülk sahipleri evlerdeki eşyaları tahliye ettiler. Bu arada yıkımların durdurulması için yetkili makamlar aranarak yıkımların sonraya bırakılması da talep ediliyor.

Kocabahçe, Kuzbükü, Kocamahmut bükü gibi köy içi yerleşim alanıyla hiç alakası olmayan yerlerdeki oteller, orman diplerine, köy yerleşim alanının dışına yapılmış işletmeler, arkeolojik ve 1.derece sit alanlarındaki yerlere dokunulmadığı da ileri sürülüyor. 

ÖNCE İMAR SONRA İMAR BARIŞI GELMELİ

Genel olarak da önce imar, sonra imar barışı gelmesi gerektiğine vurgu yapan mahalleli Hüseyin Erdoğan, “İmar barışı çıkmasıyla köyün imar sorunu daha da büyüdü. Artık yol, kanalizasyon yapmak, yeşil alan ayırmak daha zor. Bunların haricinde tapulu arazisine işletme yaparak, kendilerine iş alanı yaratan; evlenmek için iş alanı açan kişiler var” diye konuştu.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!


Geri Dön