26 / 04 / 2024

Manisa Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri uygulanacak!

Manisa Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri uygulanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Expo 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. Manisa'da Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri'nin uygulanacağını belirtti.




Kentkart tarafından ilk kez Manisa’da uygulanacak olan NFC uygulamalı telefonların Kentkart yerine kullanılması sistemini inceleyen Başkan Ergün, ayrıca Kent Park’a akıllı bisiklet uygulaması getirilmesi için ilgili firma yetkililerini görüşmeye davet etti.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir’de devam eden Kent Expo 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’ndaki stantları ziyaret etti. İlk olarak Novega Bilgi Sistemleri firmasının standını ziyaret eden Başkan Ergün’e firma yetkilileri büyük ilgi gösterdi. Manisa’da hayata geçirilen ‘Nakitmatik’ sisteminin Türkiye çapında kullanılmaya başladığını ifade eden firma yetkilileri, Manisa’nın kendileri için önemli bir referans olduğunu belirterek, Başkan Ergün’e teşekkür etti. Sistemin ilçelerde de hayata geçirilmesi için çalışma yapılabileceğini belirten Başkan Ergün de, hedeflerinin vatandaşlara ödemelerinde kolaylık sağlamak olduğunu ifade etti.


Akıllı bisiklet Kent Park’ta uygulanacak


Başkan Ergün daha sonra özellikle İstanbul’da büyük ilgi gören ‘Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri’ ile ilgili firmanın standını ziyaret etti. Vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla kullanılan sistem hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Ergün, sistemin pilot bölge olarak Kent Park’ta kullanılması için firma yetkililerini görüşmeye davet etti.


Cep telefonları Kentkart’a dönüşecek


Kentkart’ın açtığı standı da ziyaret eden Başkan Ergün, firma yetkililerinin Manisa için yapacağı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. NFC uygulaması olan akıllı telefonlarda mobil ödeme sistemi başlatacaklarını ve ilk uygulamanın da Manisa’da yapılacağını belirten firma satış temsilcileri, Manisa’nın kendileri için önemli bir şehir olduğunu belirttiler. Sistemin Manisa’da oluşturulacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Ergün de, asansörlü üstgeçitlere kart sistemi için firma temsilcilerinin çalışmalarını hızlandırması talimatını verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön