25 / 04 / 2024

Manisa OSB'de Korumalı İş Merkezi açılıyor!

Manisa OSB'de Korumalı İş Merkezi açılıyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yapımı 3 yıldır devam eden ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde açılacak merkez için tarih verdi.



AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yapımı 3 yıldır devam eden ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde açılacak merkez için tarih verdi.


Zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan korumalı iş merkezinin açılışı konusunda her şeyin tamamlanarak son aşamaya gelindiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ merkezin açılışını Ocak ayında yapmayı hedeflediklerini ifade etti. 


Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan Korumalı İş Merkezi ile ilgili 3 senedir büyük bir gayret sarf ettiklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Zihinsel engelli çocuklarımıza yönelik yapılan bu merkezle ilgili giderilmesi gereken mevzuat ve yönetmelik değişikliği vardı. Bu hususla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendi, Bakan Yardımcımız ve Müsteşarımızla görüşerek ilgili mevzuat ve yönetmelik değişikliğinin acilen yapılması gerektiğini taraflarına aksetmiştim. Görüşmemizin ardından Bakanlıktan gelen uzmanlar çalışmalarını tamamladılar, Sayın Valimiz Hakan Güvençer'le ve Manisa OSB Genel Müdürümüz Nihat Akyol beyle de görüştüler. Mevzuat değişikliğiyle ilgili raporlarını yazdılar. En kısa zamanda bakanlığımız da çalışmasını tamamlayarak korumalı iş merkezinin açılışını yapacak ve Manisa olarak Türkiye'de bir ilke daha imza atmanın bahtiyarlığını yaşayacağız inşallah" dedi. 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ

Zihinsel engelli çocukların iş ve meslek edinmeleri, yeteneklerini keşfedip, geliştirmeleri amacıyla bu merkezin yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Özdağ, "4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte yani eğitim sistemindeki değişiklikten sonra 23 yaşına gelen zihinsel engelli çocuklarımız okula gidemiyorlardı. Bununla ilgili olarak Bakanımızla ve Bakan Yardımcımızla gerekli görüşmeleri yapmıştık. Halk Eğitim Merkezlerinde bu durumdaki çocukların meslek edinmeleri, yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri, yeteneklerine göre de eğitim görmeleri için çaba da sarf ettik ancak bunu da yeterli görmedik. Ardından Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sait Türek'le ve yine Manisa OSB Genel Müdürü Sayın Nihat Akyol'la görüşerek zihinsel engelli çocuklarımızla ilgili OSB'deki fabrikalarla görüşüp bir korumalı iş merkezi kurulup kurulamayacağını etüt ettik. Planlı bir çalışma, iyi bir etüt çalışması ve gayretlerin neticesinde şu an bu korumalı iş merkezini kurduk. Sosyal bir devlet olan Türkiye'de çocuklarımız için ne yapsak az. Çünkü onlar bu ülkenin geleceğinin temel taşları. Öncelikle zihinsel engelli çocuklarımıza, ailelerine ve de Manisa'mıza hayırlı olsun" diye konuştu.

KORUMALI İŞ MERKEZİ 6 MİLYON TL'YE MALOLDU

Arsa bedeliyle birlikte Korumalı İş Merkezinin maliyetinin 6 Milyon liraya mal olduğunu kaydeden Özdağ, "Korumalı iş merkezine zihinsel engelli çocuklarımız sabah gelecekler ve sanki fabrika atölyesinde çalışıyormuş gibi bu atölyelerde meslek öğrenecekler. Yemeklerini yiyecekler tüm bunları yaparken de tedavilerine devam edecekler. Akşam olunca da evlerine gidecekler. Bu çalışma ve eğitim ortamı içerisinde aynı zamanda çocuklarımızın anne babalarının yükünü de hafifletmiş olacağız. Anne babaları işlerine daha rahat gidecekler çünkü akılları evde çocuklarında kalmayacak. Bu çocuklarımızın devlete de bir yükü olmayacağı gibi devletin üzerindeki yükü de kaldırmış olacak çocuklarımız. Çünkü devlet bu çocuklarımıza engelli maaşı veriyor, mesleki eğitimleri başlayınca devlet engelli maaşını da vermeyecek. Çünkü otistik engelli bu çocuklarımız meslek edinme çalışmaları yaptıkları için asgari ücret maaş alacaklar ve sigortaları yatmış olacak. Bu otistik engelli bireyler 18 yaşını tamamladıktan sonra buralarda mesleki eğitim görecekler. Çocuklarımız zorunlu ilköğretim eğitimlerini de tamamladıktan sonra korumalı iş merkezinin sunduğu imkandan faydalanmaya başlayacaklar. Aynı zamanda anne babalar çocuklarını yılda en fazla 5 gün korumalı iş merkezinin misafirhanesine teslim ederek başka bir yere, şehre gidebilecekler. Misafirhanede bu çocuklarımız uzmanlar ve doktor kontrolünde misafir edilecekler. Şu anda korumalı iş merkezinin bahçesinde de bir düzenlemeye başlandı. Öncelikle böylesine önemli bir merkezin kazandırılmasında büyük payı olan Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sait Türek'e, Genel Müdürü Sayın Nihat Akyol'a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızla, Bakan Yardımcımızla, Müsteşarımızla, Manisa OSB yönetimi ve bu merkezle ilgilenen, emeği geçen herkesle Ocak ayında açılışını gerçekleştireceğiz inşallah" dedi.

120 ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUK MESLEK ÖĞRENECEK

Özdağ, "120 zihinsel engelli çocuğumuz Manisa'da korumalı iş merkezinde meslek sahibi olmuş olarak alın terleriyle para kazanacaklar. Bu projede devletin yükünü üzerinden alıyoruz, üretim yapıyoruz ve özel sektör tarafından maaş verilmesini sağlıyoruz. En önemlisi de sosyal barışı ve aile içi huzuru, barışı sağlamış oluyoruz." dedi.


Manisa Olay


Geri Dön