17 / 04 / 2024

Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor!

Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor!

Sağlık Bakanlığı'nın Pendik'ta hayata geçirdiği 10 katlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor.




Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açılıyor. Çamçeşme Mahallesi’nde hizmete girecek merkez içinde 76 poliklinik, 5 ameliyathane, 5 özel çocuk polikliniği ve 5 yataklı servis yer alacak.


Çamçeşme Mahallesi Elçi Sokak’ta hizmet verecek olan Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilçedeki önemli bir ihtiyaca cevap verecek. İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliğine bağlı olarak hizmet verecek hastaneye MHRS üzerinden randevuyla hasta kabul edilecek. İçinde  hastaların her ihtiyacı düşünülerek donanımlar oluşturulan hastaneyi ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  merkezle ilgili bilgiler aldı.


İçinde 5 özel çocuk polikliniği de olacak


Toplam 6 bin 455 m2 kapalı alana sahip olan Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi içinde toplam ünite sayısı 88, poliklinik sayısı ise 76. Sağlık tesisinde 1 mahkum polikliniği, 5 özel çocuk polikliniği ve 5 yataklı servis mevcut. 


Diş Sağlığı Merkezi'ye ilgili açıklama yapan İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan: “Birlik ölçekli sağlık yatırımları ‘güçlendirme - renovasyon, yeniden yapım ve yeni hastane projeleri’ ile ivme kazanmıştır. Bu bağlamda İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı açılacak olan Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziyle bölgede önemli bir eksikliğin giderilmesini sağlayarak bölge halkına profesyonel diş ve ağız sağlığı hizmeti imkanı oluşturmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.




Pendik Belediyesi



Geri Dön