19 / 04 / 2024

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 450 gün içinde tamamlanacak!

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 450 gün içinde tamamlanacak!

50 Ünitelik Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yer teslimi gerçekleştirildi. Alanda yapılan incelemelerin ardından İl Sağlık Müdürü Bilgin ve Keleşoğlu İnşaat AŞ yetkilileri arasında protokol anlaşması imzalandı.




Sağlık Bakanlığı’nın 2013 yatırım programında olan, ihalesi Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan 50 Ünitelik Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yer teslimi gerçekleştirildi. Oba’daki 300 yataklı Bölge Hastanesi’nin yanına yapılacak olan merkezin arazisinde gerçekleştirilen protokol imzalama törenine, Antalya İl Sağlık Müdürü Doktor Adem Bilgin, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, Alanya Zühtüye-Sabri Hatipoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yahya Kemal Kablama ve personeli, ihaleyi alan Keleşoğlu İnşaat A.Ş Proje Müdürü Müjdat Topal ve Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu katıldı. Alanda yapılan incelemelerin ardından İl Sağlık Müdürü Bilgin ve Keleşoğlu İnşaat AŞ yetkilileri arasında protokol anlaşması imzalandı.


‘SAĞLIKTA SÜREKLİ ÇITA YÜKSELTİYORUZ’

Merkez hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdür Doktor Adem Bilgin, “Sağlık Bakanlığı 7 bin nüfusa 1 diş hekimi planlıyor. Alanya da önemli bir bölge görüldüğü için 50 ünitelik bu merkezin yapımı planlandı. İnşaatı devam eden Bölge Hastanesi ile aynı kampus içindeki merkezin temeli burada atılacak. Son 10 yıldır Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve özel hastanelerden herhangi bir para talep edilmeden vatandaşımız çağdaş hizmet alıyor. Sağlık Bakanlığı kalitede çıtayı yükselterek hizmetlerine devam ediyor. Hastalarımız bize ‘Neden kahvaltıda kızarmış ekmek yok’ diye şikâyet ediyor. Bu da bizim kaliteyi ne kadar yükselttiğimizi gösteriyor. Yapımına kısa sürede başlanacak olan 50 Ünitelik Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Alanya’ya hayırlı olsun” dedi.


MALİYET 11,5 MİLYON TL

İhalesi Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan 50 Ünitelik Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı 7 bin metrekare arazi üzerine oturtulacak. İhalesi 9 Nisan 2013’te yapılan işin yaklaşık maliyeti 11 milyon 332 bin 854 TL olacak. Keleşoğlu İnşaat AŞ tarafından merkezin inşaatı 450 gün içerisinde tamamlanacak.



Alanya Posta




Geri Dön