23 / 04 / 2024

Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra esnafın kaybını önlemek için boş kalan binanın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağını belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu çözümün iyi bir çözüm olduğuna inanıyorum” dedi.



Sivil toplum kuruluşları, kooperatif, dernek, oda ve meslek örgütleri yöneticileri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bütün projelerde temel hedefimiz Büyükçekmece’de yaşayan insanlara yeni iş imkânı yaratmak, halkın refah seviyesini daha da yükseltmek” diye konuştu.


Gecikmiş bir çözüm

Başkan Akgün, Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra esnafın kaybını önlemek için boş kalan binanın takipçisi olduğunu ve yetkililerle yaptığı görüşmeler sonrasında binanın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağını öğrendiğini belirtti. Akgün, “İnşallah takipçisi olduğum bu konu en yakın zamanda esnafımızı daha fazla mağdur etmeden çözülür. Hastane taşındıktan sonra yerine ne konacak projenin takipçisiyim. Aslında bu gecikmiş bir çözüm. Bina taşınır taşınmaz yerine yenisi gelmeliydi. Ancak ben bu çözümün gerekli ve iyi bir çözüm olduğuna inanıyorum. Burası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmasının yanında cerrahi operasyonların da yapıldığı büyük bir merkeze dönüşmeli. Binanın kapasitesi ve çevre koşulları, fiziki yapısı buna uygun" ifadelerini kullandı.


Esnafı koruyacağız

Bir kentin can damarının esnaf olduğunu belirten Başkan Akgün, "Esnafı koruyacağız. Gelen hasta, sağlık personeli kente canlılık verecektir. Burasının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılması doğru bir karardır. Biz bu kararın uygulamaya geçilmesini destekleriz” açıklamasını yaptı. Hasan Akgün, 2017 yılında Büyükçekmece’de çevre korumaya önem veren ciddi yatırımlar gerçekleştirileceğini anlattı. Şehir esnafının ve şehirde yaşayan herkesin gelirinin artırılması için çabaladıklarını belirten Dr. Akgün, 2017 yılı içinde binlerce öğrencisi olan üniversiteden hastaneye, dünyanın en büyük film platosundan yat limanlarına kadar bölgemizde hayata geçirilecek projeler hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.


Gazetem İstanbul


Geri Dön