28 / 03 / 2024

Manisa Rahmi Erdil Evi restore ediliyor!

Manisa Rahmi Erdil Evi restore ediliyor!

Kula’da tarihi dokuyu yeniden tekrar canlandırmak için çalışmalar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Zeynep Onbaşı Evi’nden sonra, Rahmi Erdil Evi’nin de restorasyonunu yürütüyor.



 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula’da tarihi yapıların yeniden turizme kazandırılması noktasında başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Kula’da Taş Mahalle mevkiinde yer alan ve 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu, 12 odalı ve toplam iki katlı Zeynep Onbaşı Evi’nin ardından, Rahmi Erdil Evi’nde de çalışmaları sürdürüyor. 

 

Tarihi dokusu ve eşsiz mimarisiyle kültür dünyasına armağan edilen Tarihi Kula Evleri’nde başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçenin ziyaretçi akınına uğraması hedefleniyor. Zeynep Onbaşı Evi’nin ardından Rahmi Erdil Evi’nde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, “Bin 700’lü yıllarda inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyonu yaklaşık 1 milyon 296 bin liraya tamamlanacak. Proje tamamlandığında tarihi evin butik otel olarak hizmet vermesi planlanıyor. İki kattan oluşan tarihi yapı, avlusu ile 700 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş” diye konuştu.


Manisa Büyükşehir Belediyesi
 


Geri Dön