26 / 04 / 2024

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.



Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, ilçede 18. Yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalabilmeyi başaran Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmaları kapsamında Dr. Aristi Evi’ni de restore ediyor.

Kula Belediyesi'nde yer alan habere göre 2015'te Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan tarihi konak Dr. Aristi Evi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin ortak girişimleri ile restore ediliyor. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Manisa Kula’nın geçmişine sahip çıkmak amacıyla başlatılan restore çalışmaları kapsamında şimdiye kadar Zeynep Onbaşı ve Beyler Evi’ni restore eden Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Essanlar Evi, Ali Kutlu Evi ve Dr. Aristi Evi’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Tarihi Kula Evleri’nde başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte son zamanlarda artan turist ziyaret sayısını daha da artırmak ve ilçenin daha çok tanınması hedefleniyor. 


Geri Dön