28 / 03 / 2024

Manisa Şehir Hastanesi inşaatında göçük!

Manisa Şehir Hastanesi inşaatında göçük!

Alınan bilgiye göre, Manisa'nın Şehzadeler ilçesi TOKİ 3 mevkisinde devam eden Manisa Şehir Hastanesi inşaatında foseptik kazıldığı sırada göçük meydana geldi.



Manisa Şehir Hastanesi inşaatında meydana gelen göçüğün altında kalan 3 işçi kurtarıldı.


Alınan bilgiye göre, Manisa'nın Şehzadeler ilçesi  TOKİ  3 mevkisinde devam eden Manisa Şehir Hastanesi inşaatında foseptik kazıldığı sırada göçük meydana geldi.


Göçük altında kalan işçiler Güner Koçak, Orhan Ürgüç ve Mehmet Dingili, AFAD, Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve AKUT ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.


Yaralı işçiler, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Manisa Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.


AFAD İl Müdürü Bekir Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, önemli bir iş kazası yaşandığını belirten Şen, "Arkadaşların sağ salim kurtulmasına sevindik. Çukur içerisinde boğazlarına kadar toprak altında kalmışlar. Çok dar bir bölgeydi, yeni bir göçük yaşanmaması için çalıştık." dedi.


AA



Haber Manisa'da Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Manisa Şehir Hastanesi’nin inşaatında kazı çalışmaları nedeniyle göçük meydana geldi. Göçükte kalan 3 işçi, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda burnu bile kanamadan kurtarıldı. İşçiler Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, AFAD İl Müdürü Bekir Şen, olayda ihmal olduğunu söyledi.


AK Parti’nin Manisa’daki en önemli projelerinden Şehir Hastanesi’nin kazı çalışmalarında göçük meydana geldi. Orhan Ürgüt, Mehmet Bingili ve Bülent Koçak isimli 3 işçi göçükte mahsur kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve İtfaiye ekibi sevk edildi. Göçükte kalan işçiler, AFAD ve İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı. İşçiler, Manisa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.


İŞÇİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ


Kurtarma çalışmalarının bitmesi ardından açıklama yapan AFAD İl Müdürü Bekir Şen, olayın ihmal nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Şen, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Arkadaşlar ciddi bir kaza geçirdi ve sıkıntı yaşanmadan kurtarıldılar. Bir kazı esnasında çukurun içerisinde boğazlarına kadar toprakta kaldılar. İtfaiye ekipleri ve arama kurtarma ekiplerimizle birlikte 1,5 saatlik çalışma sonucu arkadaşlarımızı kurtardık. Arkadaşların sağlık durumunda hiçbir sıkıntı yok.” dedi.


OLAYDA İHMAL VAR


Müdür Bekir Şen, “Bir foseptik kazısı yapılmış ve göçme meydana gelmiş. İhmal var. Daha dikkatli çalışmalar yapılmalı. Umarız başka bir kaza yaşamayız.” 


Manisa'da Bugün 


Geri Dön