29 / 03 / 2024

Manisa Ulucami projesi yine reddedildi!

Manisa Ulucami projesi yine reddedildi!

Ulucamii çevresinde yapılacak olan nazım imar planı AK Parti'nin oylarıyla reddedilmiş, bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün karara itiraz etmişti. Madde bir kez daha görüşüldü ve yine reddedildi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda Ulucamii çevresinde yapılacak olan nazım imar planı AK Parti'nin oylarıyla reddedilmiş, bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün karara itiraz etmişti. Madde bir kez daha görüşüldü ve yine reddedildi. 


Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Ulucami'deki kentsel dönüşümü insanlan mağdur etmeden kendilerinin gerçekleştireceğini söyledi. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda Ulucamii çevresinde yapılacak olan nazım imar planı AK Parti'nin oylarıyla reddedilmiş, bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün karara itiraz etmişti. 


Ergün'ün itirazıyla gündem maddesi yeniden görüşüldü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut Turgut, Ulucamii bölgesine büyük bir park alanı ve rekreasyon alanı oluşturacaklarını ifade etti. Ulucami ve civarındaki vatandaşları ise Turgutözal Mahallesine taşıyacaklarını söyledi. Toplantı'da söz alan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "30 Mart ile birlikte göreve geldikten sonra üzerinde hassasiyetle durduğumuz Ulucami bölgesinde sağlıklı bir dönüşümü gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Kimsenin tereddüdü olmasın. Yaptığımız çalışmayı bakanlığa gönderdik. Bu şartlar Manisa'ya yakışmıyor. Rutubetten içeri girilmeyen evlerde insanlar yaşıyor. Bu gidişata dur demek zorundayız. Biz orada uygun olan zeminlerde yerinde dönüşüm, uygun olmayan yerlerde de rezerv alanında yapılacak dönüşüm için uğraşıyoruz. Bu olursa insanlar mağdur olmayacak ve seyir alanları ile rekreasyon alanları yapılacak. Biz buradaki insanları sefalet içerisinde yaşamaya bırakmayız, "dedi. 


Konuşmasının devamında Başkan Çelik "Bu şehri sadece siz düşünmüyorsunuz. Biz de bu şehri seviyoruz. Bu şehre hizmet etmek için çalışıyoruz. Ben bu şehirde sizden daha fazla yaşıyorum, yaşamaya da devam edeceğim. Şunu unutmayın ki hiç kimseyi mağdur etmeyiz, ettirmeyiz" diye konuştu. 


"Yaşın kadar konuş" 


Ergün, Çelik'in sözleri üzerine, "Bu 'Başkan Çeşme'de tatilde' propagandasını yapmayın. Ben bu işle 6 yıldır uğraşıyorum. Sen kaç doğumlusun. Daha dünkü çocuksun. Yaşın kadar konuş." şeklinde konuştu. Bunun üzerine söz alan Başkan Çelik " Evet, Benim yaşım sizden genç. Ama unutmayın ki sizin dünkü çocuk olarak gördüğünüz kişi size rağmen bu şehirde belediye başkanı seçildi" dedi. Başkan Çelik'in bu sözleri mecliste uzun uzun alkışlandı. Yapılan oylama sonucunda Büyükşehir Belediyesinin geçirmeyi istediği nazım imar planı reddedildi. 


Manisa Yarın


Geri Dön