19 / 04 / 2024

Manisa ve Karabük'te evler sular içinde!

Manisa ve Karabük'te evler sular içinde!

Ege ve Batı Karadeniz'de etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle pek çok ev ve iş yerini su bastı. Manisa'da yağmur kısa süre yağsa da etkisi büyük oldu.



Manisa'da kısa süre etkili olan yağışın ardından bazı iş yerleri ve konutların alt katlarını su bastı.


Sağanak sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı.  Merkez Efendi, Aynı Ali, Şehitler ve Barbaros mahallelerinde yaklaşık 20 ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı. 


Manisa Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri, su baskını olan yerlerde su tahliyesi yaptı.


Ayni Ali Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde apartmanın zemin katında bulunan dairesini su basan Oya Yılmaz (49), son 7 yıldır her yağmurda aynı sorunu yaşadığını söyledi. 


Biri zihinsel engelli iki çocuğu olduğunu belirten Yılmaz, ''Geçtiğimiz yıl da yağış sonrası evimin içi bir metre yüksekliğinde suyla dolmuştu. Su tahliyesi yapılsa bile oluşan rutubetten dolayı en az iki ay evde oturamadık. Aldığımız eşyalar, taksitini ödeyemeden kullanılamaz hale geliyor'' dedi.


KARABÜK


Karabük'te, Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak sonucu 100'üncü Yıl ve 5000 Evler mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, 100'üncü Yıl Mahallesi'nde su biriken yollarda ulaşımda aksama yaşandı. 


Ekipler, sürücülere uyarılarda bulunarak, araçların su birikintisi bulunan alanlardan kontrollü geçişini ağladı.


Belediye ekipleri, su baskını yaşanan yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.


AA


-- GÖNEN'DE BİR KADIN SEL SULARINA KAPILIP KAYBOLDU! >> 


-- MANYAS'TA EVLERİ SU BASTI! >>





Geri Dön