19 / 04 / 2024

Manisa'da imar sorunu müteahhitleri göçe zorladı!

Manisa'da imar sorunu müteahhitleri göçe zorladı!

Osman Yıldırım, Manisa'nın acil imar planına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Müteahhitlerimizin birçoğu çektiği sıkıntılar sebebiyle iflas aşamasına geldi. Manisa'da faaliyet gösteren birçok müteahhitimiz il dışına çıktı." dedi.



Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, Manisa'nın acil imar planına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Müteahhitlerimizin birçoğu çektiği sıkıntılar sebebiyle iflas aşamasına geldi. Manisa'da faaliyet gösteren birçok müteahhitimiz il dışına çıktı." dedi. 

Manisa'nın geniş çaplı bir imar ve revizyon planına ihtiyaç duyduğunu belirten MAGİD Başkam Osman Yıldırım, önemli açılamalarda bulundu. 


Dünya ekonomisi daralmaya giderken meslektaşlarımız ve birçok müteahhit arkadaşlarımız Manisa'deki imar sorıınlanndan çektiği sıkıntıdan dolayı daralmaya gitti Şuan meslektaşı nmu: Manila dışındaki başka il ve ilçelerinde faaliyet göstermekte. 


Manisa'da gerçekten imar sıkıntısı hat safhada Muteahhitlerimtein birçoğu da çektiği sıkıntılar sebebiyle iflas aşamasına geldi. Bu konuyla ilgili Büyük>ehir Belediyesi içe belediyek?ri ile çok acil şekıkk? 

imar revizyon planını lıep beraber yapmalılar. Yapılmasa ne olur? Düne kadar 2tl dairenin fiyatı 80 bin Tl. iken buyüıı işte 150 bin TL'ye çıkhysa bizim iman a^mnmK gerekiyor. Ev alacak inamlarda hakikaten mağdur durumdalar" dedi. 


130 üyesi bulunan derneğin 80 üyesinin Manisa dışında faaliyet gösterdiğini ifade eden Yıldırım. "Manisa güzel bir ilimiz Manisa'da kesinlikle olması gereken plan geç kaimi*. Her şeyi bir kenara bırakılarak imar revizyon planınn çok acil bir şekilde yapılması gerekiyor. 

Nalını imar planı 19S9 yılında yapıldı. 3 yıl önce Manisa da imar planı uygulamaya geçti gibi ama meclis karan red olunca imar revizyon planı iptal oldu. 


Bu Manisa nbi 30 yıl önce yapılmış bir sonmu Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneğinin 130 üyesi bulunuyor. Ama Manisa'da faaliyet gösteren müteahhitlerimiz şuaıı ıl dışında Hiç yoksa üyelerimizde 80'ene yakını dışarıda faaliyet gösteriyor. Bu müteahhitlerin yatımda çalışan kılını da bu şekilde dışarıya gitmiş oluyor." peklinde konuştu. 

Yıldırım, son olarak konuşmasını şöyle sürdürdü "Zaten Türkrvx? genelinde bakanlığın yeni uygulamış olduğu bir proje var.  Büyük ihtimalle bir düzenleme yaparaklarmış Balkon çıkmaları bakanlık tarafından iptal edilecekse bu uygulamanın yeni yerleşim yerlerinde yapılması gerekir. Balkon çıkmaları ile ilflili çok acil karar alınması Lazım. Manisa'da balkon çıkmaları ile ilyili 250300 tane bekleyen ruhsat var.'


Hür Işık Gazetesi


Geri Dön