25 / 04 / 2024

Recai Berber: Manisa'da imar sorunu çözülecek!

Recai Berber: Manisa'da imar sorunu çözülecek!

Manisa'da imar konusunda ciddi bir planlamanın yapılmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bunun sıkıntısını yaşadıklarını kaydetti. Sıkıntıyı çözmek için Yunusemre ve Şehzadeler Belediye'sinin imar planlarını büyükşehre sundu.



Manisa'da imar konusunda ciddi bir planlamanın yapılmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bunun sıkıntısını yaşadıklarını kaydetti. Sıkıntıyı çözmek için Yunusemre ve Şehzadeler Belediye'sinin 1/1000'lik planlarını büyükşehre sunduğunu ifade eden Berber, "Büyükşehir önümüzdeki günlerde onaylarsa onaylar. Büyükşehir onaylamazsa kusura bakmasınlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylatacağız, sorunu çözeceğiz" dedi. 



AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yeni Manisa Gazetesi'ne gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Manisa'da geçmişte şehrin gelişmesi adına bir imar planı veya master planının yapılmadığına dikkat çeken Berber, Yunusemre Belediyesi'nin bu sıkıntıyı gidermek için harekete geçtiğini söyledi. Manisa'nın ciddi bir konut açığının bulunduğuna vurgu yapan Berber, "Akgedik'te 5 bin 500 konutluk bir şehir kuruyoruz. 3 yıl içinde inşallah orada 20-25 bin kişinin yaşayacağı bir şehir kurulacak. Biz 25 bin kişinin yaşadığı şehri yaptığımız zaman özel sektör de konut alanları oluşturacak. 2023 yılına kadar 50 bin nüfuslu bir şehir olacak. Bir yandan Muradiye'de ciddi anlamda inşaatlar tamamlanıyor. Bundan 20 yıl önce Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampusu Manisa'nın uzağında bir yer olarak kuruldu. 

Yunusemre iki koldan kucaklamaya başladı. Üniversite böylece 10 yıl içinde Manisa'nın içinde kalacak ve üniversite ile şehir daha da kaynaşmış olacak. Bunun yanı sıra Yunusemre Belediyesi 6 bin 500 konutluk bir kentsel dönüşümü de hayata geçirecek. Aynı şekilde Şehzadeler Belediye'mizin toplu konut projesi var. Yer çalışmaları devam ediyor. Şehzadeleri o tarafa doğru yönlendirmek istiyoruz. Kentsel dönüşümle,  TOKİ  konutlarıyla Manisa yeniden kurulacak. Üniversite, terminal, şehir hastanesi, Manisa merkez hattı birbirine raylı bir sistemle bağlanması gerekiyor. Büyükşehir olan şehrimize metroyu getirmemiz gerekiyor. Bu çalışmaların amacı Manisa'yı bir bütün olarak geliştirmektir. Diğer ilçelerimizin de her türlü ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. 


"GÖREVİMİZ YAPALIM SONUCU VATANDAŞIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKALIM"

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak gösterildiğini belirten Berber, "Ama bunun yanında bir planlama olmaması yüzünden bir Muradiye Sanayi Bölgesi ortaya çıktı. Muradiye sanayi aslında bunun yol kazasıdır. Orada bir belde belediyesi kendine göre bir uygulama yaptı, bugün işin içinden çıkılmıyor. Burasının aslında organize sanayi bölgesinin bünyesinde bir yer olarak oluşması lazım. Önümüzdeki günlerde yeniden bir OSB ıslahı kanunuyla orayı bir OSB gibi bütün yapılarıyla örnek bir sanayi bölgesi haline getirmemiz lazım. O planlar olursa konut konusunda sıkıntı yaşamayız. Yoksa herkes kafasına göre bir yerlerde inşaat yaparsa onu tekrar düzeltip planlı hale getirmek daha zor olur. Onun için Yunusemre ve Şehzadeler Belediyemiz 1/1000'lik planlarını büyükşehre sundular. 

Büyükşehir önümüzdeki günlerde onaylarsa onaylar. Büyükşehir onaylamazsa kusura bakmasınlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylayacağız. Yine uygulatacağız. Manisa'nın büyükşehrin, ilçe belediyelerini çekişmesiyle kaybedecek zamanı yok. Manisalılar kimseyi birbirleriyle rekabet etsinler diye seçmedi. Biz hizmet için yarışmamız lazım. Biz görevimizi yapalım, sonuçta takdiri vatandaşımıza bırakalım" diye konuştu. 


"SOMA YENİDEN ATAĞA KALKIYOR" 

Soma'da biri SEAŞ, diğeri TKİ olmak üzere iki tane Kamu iktisadi Teşebbüsünün bulunduğunu söyleyen Berber, her ikisine 5'er milyon olmak üzere vererek Soma OSB'ye katılımını sağladıklarını kaydetti. İki kuruma 3'er tane yönetim kurulu üyeliğinin verildiğini ifade eden Berber, "Bugün 10 milyon lirayı kamulaştırmalar için verdik. Önümüzdeki günlerde kamulaştırmalar yapılacak. Önümüzdeki yaz döneminde fabrikaların oraya kurulmasını istiyoruz. Ayrıca 17 milyon lira da alt yapısı için Sanayi Bakanlığımız kaynak ayırdı. İşsizliğin ortadan kalkması açısından bu çalışmalar çok önemlidir. Manisa'nın en hızlı büyüyen ilçesi Soma'ydı. Maden kazası Soma'yı tökezletti. 301 madencimizi kaybettik, Soma duraksadı. Soma yeniden depara kalkıyor. Soma, 2023 yılında Manisa'nın en büyük ilçesi olacak. Yapılacak olan yatırımlarla istihdam sayısı 3 bin, 5 bin artacak. Soma'ya 300 yataklı bir bölge hastanesi yapıyoruz. Yakın zamanda tamamlanacak. Manisa'nın merkezi sanayi konusunda doydu. Sanayiyi ilçelerimize yayacağız" ifadelerini kullandı. 


'TARIMDA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ" 

Tarım alanında verdikleri sözlerini yerine getireceklerinin altını çizen Berber, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz Manisa'da 1 milyon dönümlük araziyi basınçlı damla suyla sulamaktır. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Güzel bereketli ovamızın sulanmasını sağlayacağız. Bizim söz verdiğimiz konular hükümetimizin destek verdiği projelerdir. Bu konuda bakanlarımızla görüşüyoruz. Manisa'mız çok ciddi bir potansiyeli olan bir ilimizdir. Vatandaşımızın 1 Kasım'da bize verdiği görevi layıkıyla yerine getireceğiz." 


"BÜYÜKŞEHİR YASASI REVİZE EDİLECEK' 

Büyükşehir Yasasındaki aksayan yönlerin giderilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Berber, şunları kaydetti; "İnşallah önümüzdeki günlerde Büyükşehir Yasası'nda aksayan yönleri tespit edip gidereceğiz. Önerilerimizi sunduk. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Yasasında revizyon yapmak suretiyle aksayan hizmetleri vatandaşların almasını sağlayacağız. Manisalılara 1 Kasım'da yaşattıkları zafer için teşekkür ediyorum. 5 milletvekili olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Manisa ovasından çiftçilerimize, esnafımıza bereketli bir yıl diliyorum." 



Yeni Manisa Gazetesi



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Manisa'da geçmişte imar konusunda bir planlama yapılmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bunun sıkıntısını yaşadıklarını söyledi. Sorunun aşılması için Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi'nin 1/1000'lik planlarını Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne sunduğunu ifade eden Berber, "Büyükşehir, önümüzdeki günlerde onaylarsa onaylar. Büyükşehir onaylamazsa, kusura bakmasınlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylatacağız. Yine uygulatacağız. Manisa'nın büyükşehirle ilçe belediyelerin çekişmesiyle kaybedecek zamanı yok. Manisalılar kimseyi birbirleriyle rekabet etsinler diye seçmedi. Bizim hizmet için yarışmamız lazım. Biz görevimizi yapalım, sonuçta takdiri vatandaşımıza bırakalım" diye konuştu. Manisa'da ciddi bir konut açığı bulunduğuna vurgu yapan Berber, Akgedik'te 5 bin 500 konutluk bir şehir kurulduğunu, üç yıl içinde orada 20-25 bin kişinin yaşayacağını söyledi. Bunun yanı sıra belediyenin 6 bin 500 konutluk bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğini kaydeden Berber, Şehzadeler Belediyesi'nin toplu konut projesi olduğunu bildirdi. 


"Konut açığını gidereceğiz" 

Yer çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Berber, "Şehzadeleri o tarafa doğru yönlendirmek istiyoruz. Kentsel dönüşümle, TOKİ konutlarıyla Manisa yeniden kurulacak. Üniversite, terminal, şehir hastanesi, Manisa merkez hattının birbirine raylı sistemle bağlanması gerekiyor. Büyükşehir olan Manisa'ya metroyu getirmemiz gerekiyor. Bu çalışmaların amacı Manisa'yı bir bütün olarak geliştirmek. Diğer ilçelerimizin de ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön