26 / 04 / 2024

Recai Berber: Manisa’da kentsel dönüşümü başlatıyoruz!

Recai Berber: Manisa’da kentsel dönüşümü başlatıyoruz!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa’nın kentsel dönüşüm hamlesini Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına yapılacak 6 bin konutun temelini atarak başlatacaklarını söyledi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Romanlar Gecesi etkinliğinde Roman vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Etkinlik öncesinde çeşitli temaslarda da bulunan Berber, “Manisa’da imar ve konut hamlesini başlatıyoruz. Çatlasalar da patlasalar da Manisa’nın gelişmesine engel olamayacaklar” dedi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Recai Berber, Yunus Emre ilçesinde gündüz esnafla bir araya geldi, vatandaşların evlerine konuk oldu. Akşam saatlerinde ise Keçiliköy Mahallesi’nde sakinlere seslendi. Ardından Yunus Emre Belediyesi’nin düzenlediği Romanlar Gecesi etkinliğine Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile birlikte katılan Recai Berber, roman vatandaşların ısrarı roman havasına eşlik etti. Tepecik Orkestrasının da bir konser verdiği etkinliğe katılanlara gül dağıtan Berber “Romanlar Manisamızın zenginliği” ifadelerini kullandı.


KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ BAŞLIYOR


Katıldığı etkinliklerde ve temaslarında açıklamalar yapan Recai Berber, Manisa’nın gelişmesini istemeyen bir kesimin olduğunu söyledi. İlde emlak ve kira fiyatlarının İzmir’i geride bıraktığını dile getiren Berber, Manisa’nın kentsel dönüşüm hamlesini Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına yapılacak 6 bin konutun temelini atarak başlatacaklarını söyledi.


Son beş-altı senedir sanayi ve tarım şehri Manisa’nın gayrimenkul anlamında tıkandığına işaret eden Berber, “Manisamızın konut sıkıntısını  TOKİ  konutları ile çözüyoruz. Hemen organize sanayi bölgemizin yanına 6 bin konutluk bir şehir kuruyoruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu Kararı çıktı. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız. 2+1, 1+1 ve 3+1 olmak üzere orta ve alt gelirlinin de konut sıkıntısını çözmek zorundayız. Buna çatlasalar da patlasalar da engel olamayacaklar. Eğer burada konut ve kira fiyatları İzmir’i geride bırakmışsa, insanları burada tutamazsınız. O nedenle kentimizin büyümesini engelleyen bu sıkıntıyı, imar ve konut projelerini teker teker hayata geçirerek başlatıyoruz” dedi.


SADECE LÜKS KONUT İNŞA ETMEKLE OLMAZ


Manisa’daki konut projelerinin çoğunun lüks konut üzerine olduğunu vurgulayan Berber, “Lüks konut gayet tabi yapılabilir. Yapılmalıdır. Ancak bu sınırlıdır. Şimdi neredeyse ilimizdeki konut projelerinin yarısından fazlası lüks konut projesi haline geldi. Manisamız sosyal konut anlamında tıkandı. O zaman yapılması gerekenler, AK Parti hükümeti olarak hayata geçirmek için kolları sıvadık. Başbakanımızın Manisa ziyaretinde söz verdiği altı bin konutluk TOKİ konutlarının temelini atıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Mahalle mahalle geziyoruz. Manisamızın plansız yapılaşmış mahallelerinde kentsel dönüşüm hamlesini başlatıyoruz. Bunu kimseye zarar vermeden, kimse zarar görmeden gerçekleştireceğiz. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz gibi, Bursa’da gerçekleştirdiğimiz gibi gerçekleştireceğiz. Bakanlar Kurulu kararı ile ilk etapta Manisa’nın 2 mahallesinde 2 bin konut yapımına başlıyoruz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Manisa’ya 10-15 bin konut kazandırmak boynumuzun borcu. Kentsel dönüşüm kapsamında evini boşaltanlar hiçbir mağduriyet yaşamayacak. Böylece emlak ve kira fiyatları da İzmir’in gerisine gelmiş olacak” diyerek hükümetin ilk etapta Manisa’daki konut hamlesinin detaylarını açıkladı.


Karaelmas Gazetesi


Geri Dön