24 / 04 / 2024

Manisa'daki Gevenlik Göleti mecliste konu oldu!

Manisa'daki Gevenlik Göleti mecliste konu oldu!

Manisa'da yapılan Gevenlik Göleti TBMM gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer göletin son durumuna ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..



Manisa daki Gevenlik Göleti mecliste konu oldu!

 

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da yapılan Gevenlik Göleti'nin tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Biçer önergesinde "Basında yer alan haberlere göre,  Manisa'da 2013 yılının Haziran ayında başlayan ve 1 yıl içerisinde bitirileceği belirtilen Sarıçam Mahallesi Gevendik Göletî ile ilgili son zamanlarda basında yer alan haberlere dayanarak sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 7 soru sordu:

 

Biçer'in soruları

 

1) Manisa Sarıçam Mahallesi'nde 2013 yılında yapımına başlananan Gevenlik Göleti'nin DSİ ve Aynes firması arasında yapılan ihale sözleşmesinde 2018 yılı Şubat ayında tamamlanacağının taahhüt edildiği doğru mudur?

 

2) İhale sözleşmesine göre, 2018 yılı Şubat ayında tamamlanması gereken Gevenlik Göleti ihale sözleşmesinde yer alan tarihte tamamlanabilecek midir?

 

3) DSİ ve Aynes firması arasında imzalanan sözleşmeye göre; Gevenlik Göleti'nin, 2018 yıl Şubat ayında tamamlanamaması durumuna nasıl bir çözüm getirilmesi planlanmaktadır?

 

4) Gevenlik Göleti'nin ana gövdesinde kaçak olduğu ve 8 ayrı noktadan sondaj yapılması gerektiği doğru mudur?

 

5) Gevenlik Göleti'nin yapımına başlanmadan önce -proje aşamasındayken- fizibilite çalışması yapılmamış mıdır?

 

6) Fizibilite çalışması yapılmış ise; bu çalışma, kim/kimler tarafından, hangi yöntemler kullanılarak yapılmıştır? Çalışma yapılmış ise, göletin ana gövdesinde kaçak olmasının gerekçesi ne ile açıklanmaktadır?

 

7) DSİ tarafından göletin ihalesini alan yüklenici firmaya, 22 Aralık Cuma günü, resmi bir yazı gönderilerek, göletin ödenek olmadığı gerekçesiyle durduruluğunun belirtiliği doğru mudur? Doğru ise göletin hangi tarihe kadar durdurulmuştur?

 

 


Geri Dön