25 / 04 / 2024

Üsküdar'daki okul ve yurtların imar durumu TBMM'de!

Üsküdar'daki okul ve yurtların imar durumu TBMM'de!

Üsküdar'daki okul ve yurtların imar planı fonksiyon alanlarına uygunluğuna ve yapım ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadan faaliyet gösterenler mecliste konu oldu...



Üsküdar daki okul ve yurtların imar durumu TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde okul ve yurtların imar planı fonksiyon alanlarına uygunluğuna ve yapım ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadan faaliyet gösterenlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


Tanal'ın soruları

1) İstanbul İli Üsküdar İlçesi sınırları içerisinde kaç tane resmi, özel dernek-vakıf adı altında  okul ve yurt vardır? Bu okul ve yurtların kaç tanesi aktif olarak kullanılmaktadır?


2) Söz konusu okullarda kaç öğrenci eğitim-öğretim almaktadır? Söz konusu yurtlarda barınan kaç öğrenci vardır, öğrencilerin kız-erkek öğrenci sayısı nedir?


3) Üsküdar İlçesi sınırlan içerisinde imar planlarındaki uygun fonksiyon alanları dışında okul, yurt var mıdır? Var ise gerekçesi nedir, okul-yurt yöneticileri ve binalar hakkında bir işlem yapılmış mıdır?


4) Üsküdar İlçesi sınırlan içerisinde imar planlarındaki uygun fonksiyon alanlan içerisinde kaç tane okul, yurt vardır?


5) Üsküdar İlçesi sınırlan içerisinde özellikle vakıf, demek ve özel isim altında yapım ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadan işletmeye açılan, aktif olarak kullanılan okul, yurt var mıdır? Varsa adresleri nedir? Okul-yurt yöneticileri ve binalar hakkında işlem yapılmış mıdır?




Geri Dön