27 / 04 / 2024

Manisa'daki okul inşaatlarının yatırım miktarları TBMM'de!

Manisa'daki okul inşaatlarının yatırım miktarları TBMM'de!

Manisa ili ve ilçelerindeki derslik açığına ve okul inşaatlarına yapılan yatırım miktarları meclis gündeminde konu oldu..



Manisa daki okul inşaatlarının yatırım miktarları TBMM de!

 

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa ili ve ilçelerindeki derslik açığına ve okul inşaatlarına yapılan yatırım miktarlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

 

Akçay önergesinde "Eğitim toplumların kalkınmışlığının en önemli göstergelerinden birisidir. Eğitim alanında ülkemizdeki en büyük sorunlarından birisi derslik açığıdır. Ülkemizde derslik başına düşen öğrenci sayısının yüksek olması öğrencilerin ve öğretmenlerin derslerdeki verimliliğini olumsuz etkilemektedir. Derslik yetersizliği sebebiyle pek çok okulumuzda ikili eğitim verilmesi de bu olumsuz tabloyu perçinlemektir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Akçay'ın soruları


1) Manisa’da bütün ilçeler için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle ilköğretim ve ortaöğretim okullarında derslik sayısı ve derslik başına düşen öğrenci sayısı nedir? Derslik başına düşen öğrenci sayısı dikkate alınarak yapılacak olan bir değerlendirmede Manisa’da bütün ilçeler için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında derslik açığı nedir? Derslik açığının kapatılması için 2017 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan derslik sayısı nedir?

 

2) 2002-2017 yıllar arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Manisa’da bakanlığınız bütçesinden ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okul inşaatları için yapılan yatırım miktarı nedir? 

 


Geri Dön