20 / 04 / 2024

Manisa'nın 100 yıllık projeleri yolda!

Manisa'nın 100 yıllık projeleri yolda!

Çetin bir yarış ile 2009 yılında Manisa Belediye Başkanlığı’nı Bülent Kar’ın elinden alan Cengiz Ergün, 2014'te Büyükşehir Statüsünü kazanan Manisa’nın kaderini değiştiriyor.



Çetin bir yarış ile 2009 yılında Manisa Belediye Başkanlığı’nı Bülent Kar’ın elinden alan Cengiz Ergün, 2014'te Büyükşehir Statüsünü kazanan Manisa’nın kaderini değiştiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dev Projelere imza atan Cengiz Ergün, kenti 17 ilçesiyle emin adımlarla gelecek nesillere hazırlıyor. 


BİTEN PROJELER MANİSALIYA HİZMET VERİYOR 

Cengiz Ergün neredeyse her ay ya yeni bir tesisin veya projenin temelini atıyor, ya da hizmete açıyor. Tam otomasyonlu Otopark, Soma Bölgesel Isıtma Sistemi Ofisi, 17 ilçe için 300 araçlık filo, Salihli Atık Su ve İçme Suyu Arıtma Tesisi, Güzelyurt Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi,  Atatürk Kent Parkı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Bülent Koşmaz Yeraltı Otoparkı, Oda ve Dernek İş Kuleleri, Manisa Kart uygulaması, Bedesten Meydanı ve Parkı gibi dev projeler; 2014 yılından bu yana Manisalıya hizmet veriyor.


 100 YILA HİZMET EDECEK PROJELER YOLDA 


Cengiz Ergün ve ekibinin devam eden projeler dışında bir de,  Manisa’nın 100 yıllık geleceğine hizmet edecek dev projeleri ise ihale veya uygulanma aşamasında. Bunların en önemlileri arasında; Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi, Manisa Prime  ile Belediye Binası ve Sosyal yaşam alanı olarak inşa edilecek ‘Eski Garaj Yeni Proje’ var. Kavşak projeleri, Sümerpark Rekreasyon Fuar Alanı Peyzajı, Meydan projeleri yine Büyükşehir Belediyesi’nin dev prestij projeleri arasında yer alıyor. 


SON 3 GÜNDE 3 ÖNEMLİ PROJE BİLGİLENDİRMESİ


 Büyükşehir Belediyesi son 3 günde, 3 önemli dev projenin inşa süreci hakkında da basına bilgi geçti. Buna göre; Manisa Büyükşehir Belediyesi Salihli’ye toplam 5 bin 790 metrekare alanda; Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu inşa ediyor. Sarıgöl Gençlik Merkezi ise  180 iş gününde tamamlanarak hizmete sunulacak. Bakırçay’ın temizlenmesi yönündeki adımlarından biri olan Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatının tamamlanması için ise; geçici kabul yapıldı. 


BİTEN VE HİZMETE ALINAN PROJELER 


Cengiz Ergün neredeyse her ay ya yeni bir tesisin veya projenin temelini atıyor, ya da hizmete açıyor. Tam Otomasyonlu Otopark, Manisa Atış Poligonu, Demirci Otobüs Terminali Düzenleme, Soma Bölgesel Isıtma Sistemi Ofisi, Soma Bölgesel Isıtma Sistemi Pompa istasyonu, Soma Ototerminali, Sarıgöl Girne Caddesi Yenilemesi, Gıda Bankaları, 17 İlçeye MABEM binaları, 17 ilçe için 300 araçlık filo, Kula Bülent Ecevit Engelsiz Parkı, İlçelere Koordinasyon Merkezleri, Halil Onultmak Spor Tesisleri,  1. Etap Sokak Sağlıklaştırmaları,  Sarıgöl Siteler Parkı, Selendi Belediye Kompleksi Ve Otobüs,  Salihli Gümüşçayı Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Salihli Atık Su ve İçme Suyu Arıtma Tesisi, Kültür Sitesi Altı Otoparkı Düzenlemesi, Sarıgöl Girne Söylemez Botanik Parkı, Şehit Fevzi Tekeş Parkı, Cumhuriyet Otoparkı Yenilemesi,  Manisa Kafe,  Alaşehir Kavaklıdere İtfaiye Müfrezesi, Salihli Durasıllı İtfaiye Müfrezesi, Selendi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmet Binası,  Soma Yavuz Sultan Selim Bulvarı Düzenlemesi, Alaşehir Çok Amaçlı Etkinlik Salonları,  Turgutlu Eski Manisa Yolu, Turgutlu Urganlı Yolu Asfaltı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu,  Soma Turgutalp Şehitliği Restorasyonu, Selendi Çampınar Köyü Köprüsü, Yarhasanlar Otoparkı Yenilemesi,  2. Etap Sokak Sağlıklaştırmaları, Kula İlçesi Tabduk Emre Caddesi Ve Yunus Emre Caddesi yol ve kaldırım düzenlemesi,  Alaşehir Engelsiz Parkı, Güzelyurt Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi,   Atatürk Kent Parkı, Soma Maden Şehitliği Anıtı, Ulutepe Yolu Yeşil Alan Düzenlemesi, Bülent Koşmaz Yeraltı Otoparkı,  Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ulupark Hareketli Süs Havuzu, Bülent Koşmaz Parkı, Camii Aydınlatmaları,  Salihli Alaşehir Köprüsü, Salihli Gediz Köprüsü,  Kula Beyler Evi Restorasyonu,  Gülgün Hatun Hamamı Restorasyonu, Turgutlu Otopark ve Pazaryeri, Sarıgöl Mimar Sinan Parkı ve Çocuk Kulübü, Çocuk Trafik Eğitim Parkı,  Atatürk Gençlik Merkezi, Oda ve Dernek İş Kuleleri, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi,  Alparslan Türkeş Kavşağı,  Yeni Şantiye Hizmet Binası, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri,  Mümin Özkasap Spor Tesisi,  Darphane Restorasyonu, Cemal Ergün Meydanı, Kırmızı Ev Restorasyonu, Güzelyurt Mahallesi Tarzan Heykeli ve Parkı,  Fatih Parkı Peyzajı ve Fatih Sultan Mehmet,  Bedesten Meydanı ve Parkı ve Manisa Kart uygulaması Büyükşehir Belediyesi’nin biten ve hizmete giren projelerinden sadece  bir kaçı. 


YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER 


Büyükşehir’in devam eden projeleri arasında ise; Kula Zeynep Onbaşı Evi, Hayvan İçme - Tarımsal Sulama Göletleri ve Damla Sulama sistemleri,  Alaşehir Delemenler Çok Amaçlı Etkinlik Salonu,  Alaşehir Ototerminali,  Alaşehir Gençlik Merkezi, Demirci Otobüs Terminali Düzenleme Çalışmaları, Alaşehir Sarıkız Deresi Hastane Kavşağı, Selendi Eskin Köprüsü, parke taş çalışmaları, yol yapım ve bakım çalışmaları,  Mavi Yol (bisiklet yolu) Projeleri, 1. Etap sokak sağlıklaştırmaları,  Turgutlu Eski Belediye Binası,  Sarıgöl Siteler Parkı, Fatih Sergi Salonu, Kula Ali Kutlu Evi,  Salihli Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Soma Asfalt Çalışmaları, Manisa Kafe ve   Alaşehir Kenan Evren Parkı var. 


100 YILA HİZMET EDECEK  DEV PROJELER YOLDA 


Cengiz Ergün ve ekibinin devam eden projeler dışında bir de,  Manisa’nın 100 yıllık geleceğine hizmet edecek dev projeleri ise ihale veya uygulanma aşamasında. Bunların en önemlileri arasında; Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi, Manisa Prime    ile Belediye Binası ve Sosyal yaşam alanı olarak inşa edilecek ‘Eski Garaj Yeni Proje’ var.  Büyükşehir Belediyesi’nin prestijli projeleri arasında yer alan; Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi, Ahmetli Prestij Projesi, Kula Tabduk Emre Türbesi Çevresi Meydan Düzenlemesi, Kula Mevlana Caddesi Yol ve Kaldırım Düzenlemesi, Gölmarmara Halime Hatun Kervansaray Restorasyonu,  Alaşehir Klasik Türk Evi Restorasyonu,  Salihli Kavşak Projesi, Turgutlu Kavşak Projesi, Sarıgöl Siteler Parkı, Turgutlu Irlamaz Vadisi,  Köprübaşı Meydan Projesi, Yunusemre Karaçay Deresi Peyzajı, Sümerpark Rekreasyon Fuar Alanı Peyjazı, 3. Etap Sokak Sağlıklaştırmaları, Selendi Gençlik Merkezi, Saruhanlı Yeraltı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi, Sarıgöl Kent Meydanı ile  Alaşehir Caddesi Yolu Meydan ve Tretuvar Düzenlemesi projeleri de hedeflenen sürelerde tamamlanarak, vatandaşın hizmetine sunulacak. 


SON 3 GÜNDE 3 ÖNEMLİ PROJE BİLGİLENDİRMESİ 


Büyükşehir Belediyesi son 3 günde, 3 önemli dev projenin inşa süreci hakkında da basına bilgi geçti. Buna göre; Manisa Büyükşehir Belediyesi Salihli’ye toplam 5 bin 790 metrekare alanda; Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu inşa ediyor. Sarıgöl Gençlik Merkezi ise  180 iş gününde tamamlanarak hizmete sunulacak. Bakırçay’ın temizlenmesi yönündeki adımlarından biri olan Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatının tamamlanması için ise; geçici kabul yapıldı. 


KIRKAĞAÇ AAT’İN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI 


MASKİ Genel Müdürlüğü, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’ni Büyükşehir Belediyesi kanunu çıkınca ilçe belediyesinden devraldı. Bakırçay’ın temizlenmesi yönündeki adımlarından biri olan tesiste MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı, devir sürecinden sonra inşaat çalışmalarına başlamıştı. İller Bankası  İzmir  Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kemal Ayan, Gülbin Aşçı Bağcı, Bekir Sami Eren, Ercüment Kuyucu, Saim Durmuşoğlu ve MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Şube Müdürü Gökhan Çevik, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya, Çevre Mühendisi Kürşad Kalemci, Makina Mühendisi Metin Pekbay, Elektrik Teknisyeni Koray Arguz ve katılımıyla geçici kabul yapıldı. İller Bankası yetkilileri ile tesiste incelemelerde bulunuldu.


 "İNŞAAT ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK" 


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç’ın evsel atıklarının arıtılmaya başladığı atıksu arıtma tesisinin Kuzey Ege Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nde inşaat çalışmalarının bir bölümünü yaparak tesisi çalışır duruma getirdik. Söz verdiğimiz gibi Manisa’nın kaderini değiştiriyoruz. İl genelinde evsel nitelikli atıkların çevreye zarar vermemesi için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ile geçici kabulü gerçekleştirip, Kırkağaç’taki tesisimizin inşaatını tamamlamış olduk. Tesisimizin hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 


SARIGÖL GENÇLİK MERKEZİ 180 GÜNDE TAMAM 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl’e Gençlik Merkezi inşa ediyor.  Alaşehir Caddesinde yapımına başlanan Sarıgöl Gençlik Merkezi'nin 180 iş gününde tamamlanacak. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, " Sarıgöl Belediyesi olarak 3 bin 569 metrekarelik alan gençlik merkezi için Manisa Büyükşehir Belediyesine devredildi. Geriye kalan kısmını Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Gençlik merkezinde 150 kişilik konferans salonu, fitness salonu, müzik stüdyosu, kütüphane, kafeterya, el sanatları, dans atölyeleri, sergi salonu olacak. Gençlik merkezi 3 katlı olacak. Merkez 2017 yılında tamamlanarak Sarıgöl’ün hizmetine girecek” bilgisini verdi.  


SALİHLİ’YE SPOR KOMPLEKSİ 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Salihli’ye toplam 5 bin 790 metrekare alanda; Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu inşa ediyor. Tesiste; hentbol, voleybol ve basketbol sahası, olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu,  giyinme-soyunma odası, hakem odası, ses-kayıt odası, antrenör odası, kafeterya, kondisyon salonu, idari ofisler, çocuk oyun odası, mescit, WC ve duş bölümleri mevcut.


Manisa'da Denge Gazetesi


Geri Dön