18 / 04 / 2024

Manisa’nın imarı için kritik görüşme!

Manisa’nın imarı için kritik görüşme!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Manisa ziyaretinde Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştüğünü açıkladı.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planlarına ilişkin  önemli açıklamalar yaptı. 

Manisa Kulis Haber'de yer alan habere göre, imarda gelinen noktayı anlatan Ergün, bundan sonra izlenecek yolları açıkladı.

Başkan Ergün, şu ifadeleri kullandı: “İşin özü imara geliyor. Planlı bir yapılanma şart. 30 yıldır yapılamayan bir imar. Birçok kaygıyla imara dokunan olmamış. Manisa belediyesi dönemde imar planlarına 10 binin üstünde itiraz getirildi. Mecliste yaşananları herkes biliyor. 2.5 yılın emeği mecliste iptal edilerek gitti. Manisa 5 yıl kaybetti. Mahallelerde yaşayan insanlarımız kaybetti. Büyükşehir olunca da imar planı  çalışmalarını durdurmadık. Bütün kurumların görüşleri alındı. İki kurum kaldı. DSİ’den olur alındıktan sonra Tarım Bakanlığına gidilir. En az bir yıl DSİ ile görüştük. Hem yerelde hem bakanlık düzeyinde. DSİ ile ilgili işimizi bitirdik her düzeyde. DSİ görüşü gelmeden Tarım Bakanlığı görüş vermiyor. Tarım Bakanlığı ile bir yıldır görüşüyoruz. Yereli bitti, bölgesi bitti, bakanlık düzeyinde son bir imzaya kaldı.”

Manisa’da Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile kısa bir imar görüşmesi yaptığını anlatan Başkan Ergün, “Çevre
yoluna kadar olan imar planında nerelerin imara açılacağının incelemesini yapıyor bakanlık. İzin alınıp imzalar atıldığı anda plan hayata geçecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Manisa’ya geldiğinde Tarım Bakanımı Bekir Pakdemirli ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile üçümüz bir araya geldik ve konuyu ifade ettim. Bu sorunu çözmemiz gerekir dedim. En kısa sürede randevu alıp gerekirse Manisa milletvekillerimizle beraber ziyaretine gideceğiz.” dedi.


Geri Dön