19 / 04 / 2024

Mansur Yavaş: Ankara'da işlerini rüşvetle halleden bir grup var!

Mansur Yavaş: Ankara'da işlerini rüşvetle halleden bir grup var!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş katıldığı programda İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Mansur Yavaş, ''Ankara'da işlerini rüşvetle halleden bir grup var'' diye konuştu.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş katıldığı programda İsmail Küçükkaya'nın sorularına cevap verdi.

Eski CHP'li vekil Sinan Aygün'le yaşadığı 'rüşvet' polemiği hakkında açıkla larda bulunan Yavaş, "Artık ranta, rüşvete bulaşmış bir belediye yok. Biz meclis üyelerine kadar bütün belediyeyi ranta kapattık. Aygün’ün saldırmasının gerekçesi bize geri adım attırmak. Asla geri adım atmayacağız" di..

​Sözcü'nün aktardığı habere göre, Yavaş'ın açıklamaları şu şekşilde:

- Sinan Aygün’le bir görüşmeniz oldu mu?

Kendisiyle bu davayla ilgili bir görüşmem olmadı. Kendisi daha önce benim ziyaretime geldi. Bu dava ile ilgili de Sinan Aygün benimle görüşmek istedi. Ben bu görüşmeyi kabul etmedim çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Ankara’da bir grup var, işlerini hatırla, tehdit, şantaj, rüşvet, siyasi bağlantı gibi yollarla çözüyorlar. Aygün, meclis üyesi kardeşi aracılığıyla da benimle görüşmek istedi bunu da kabul etmedim. Hatta ‘ben meclis üyesiyim başkanla nasıl görüştürmezsiniz’ diye olay çıkardı.

- Belediye Meclis üyeleri ile Sinan Aygün arasındaki görüşmeden bilginiz var mıydı? 

Hayır,

görüşmeden kesinlikle haberim yoktu.

- Kılıçdaoğlu’nun size yönelik bir baskısı oldu mu?

Kemal Kılıçdaroğlu sadece bana Sinan Aygün’ün kendisine geldiğini ve şantaj yapar gibi dava açacağını söylediğini aktardı. Ben de kendisine  Ankara  halkının yararına olmayan bir iş yapıldığını, bu hukuksuzluğa onay veremeyeceğimi dile getirdim. Kendisi de ‘hukuk ne gerektiriyorsa onu yapın’ dedi.
FETÖ'nün en büyük gelir kaynağı, imar yoluyla emsal artışları. Emsal artışı, rantlara bakın arkasında firari FETÖ üyeleri vardır. Bu TOGO Kuleleri’nin olduğu bölgedeki Sinan Aygün’ün eski ortağının izleri var.

'Artık ranta, rüşvete bulaşmış bir belediye yok'

Artık ranta, rüşvete bulaşmış bir belediye yok. Biz meclis üyelerine kadar bütün belediyeyi ranta kapattık.
Sinan Aygün’ün bu şekilde saldırmasının gerekçesi ise, şantajla, tehditle bize geri adım attırmak. Asla geri adım atmayacağız. Bunu için kendini milletvekili yapan genel başkanı bile ortaya atabiliyor. Mesele siyasi olsun istiyor, arkasına siyasileri alıyor. Çünkü belediye meclisi üyelerini satın alamıyor. İkna edemiyor, tehditle geri attıramıyor.
Hem Sinan Aygün’ün hem Melih Gökçek’in hem de belediyenin avukatlığını yapan Mehmet Ali Alan’ı neden görevden almadınız?

Göreve gelir gelmez bu avukatla ilgili bir teftiş başlattık ve orada da belediyeye büyük zararlar verildiğini tespit ettik. Ancak devam eden davalar nedeniyle kendisini görevden alamadık. Çünkü başlayan davalarda görevden aldığınızda o davayla ilgili yaptığınız anlaşma bedelini ödemeniz gerekiyor.
FETÖ’nün para kazanma yolu imar emsal artışları. Nasıl yapılıyor? Uygun bir arsa bulunuyor. İnşaata başlanıyor, belediyeye başvurup inşaat alanı büyütülüyor. Bu artıştan elde edilen para da buraya aktarılıyor. Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugün yazmış köşesinde bu şekilde 80 proje tespit edilmiş diye. Meclis üyelerimizin araştırmaları sonucunda bu sayının 150 civarında olduğunu tespit etti.


Geri Dön