26 / 04 / 2024

Ankara'da 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış!

Ankara'da 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan Mansur Yavaş, "Ankara'da tam 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış. Yani bundan sonra bize kolay kolay imar artışı gelmeyecek" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda bu zamana kadar ranta dayalı bir imar planı önergesinin kendisine sunulmadığını belirten  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, bölgede bulunan yeni bir imar planı uygulamaya gerek olmayacağını sözlerine ekledi.

Yavaş, "Ankara'da öngörülen 2025 yılı nüfusu 8 milyondur. Ama şu anda zaten imarı verilmiş alan tam 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış. Yani bundan sonra bize kolay kolay imar artışı gelmeyecek. Bazı kentsel dönüşüm projeleri var. Projelerin çoğu yarım kalmış. Kentsel dönüşüm mağdurlarını ortadan kaldırmamız lazım" şeklinde konuştu.

Yönetici kadrolarına yaptığı atamalarda liyakati bulunmadığını, yönetim anlayışının temelinde ise katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirliğin yattığını söyleyen Yavaş, 100 günün sonunda 136 milyon lira tasarruf imkanı sunduklarını kaydetti.

'İHALELERİ HALKA AÇIK YAYINLAMAYA BAŞLADIK'

İhaleleri canlı olarak yayımladıklarını ve bazı sorunların çözülmesi için bölgede bulunan sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla düzenlenen çalıştay ve toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Yavaş, şunları söyledi:

"Ankara'da sorun olarak kabul edilen ne var ise tarafları bir araya getirerek onlarla birlikte çözüme ulaşmaya çalışıyoruz. Çünkü işin sahibi onlar. Aynı zamanda da ihaleleri de halka açık yayınlamaya başladık. Mümkün olduğu kadar katılımın artmasını istiyoruz. Katılım arttıkça rekabet ortamı artıyor."

Farklı partilerin belediye başkanları ve meclis üyeleriyle iş birliğinde bulunmaya hazır olduklarını söyleyen Yavaş, 2020 yılı için yapılacak peyzaj ihalelerinin ücretini Büyükşehir Belediyesi ödemek üzere, ilçe belediye başkanlarının yapması için fırsat yaratacağını kaydetti.
 


Geri Dön