19 / 04 / 2024

Ankara'da yılın ilk yarısında 2 milyon 265 bin asfalt serildi!

Ankara'da yılın ilk yarısında 2 milyon 265 bin asfalt serildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, sınırlarına yeni katılan ilçe ve köyler de dahil olmak üzere yapılan asfalt çalışmaları hız kesmeden 7/24 devam ediyor.Ankara'da yılın ilk yarısında 2 milyon 265 bin asfalt serildi.



Ankara’yı modern cadde ve bulvarla donatan Büyükşehir Belediyesi, yeni katılan ilçe ve köy yollarını da Başkente yakışır hale asfalt_seferberligi-17.jpggetirmek için gece gündüz asfalt çalışmalarını sürdürüyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt çalışmasında önceki yıllarda olduğu gibi rekora gidildiğini belirterek, 2014 yılı Ocak ayından 24 Temmuz tarihine kadar, yeni katılan ilçe ve köylerde dahil olmak üzere Ankara’da toplam 2 milyon 265 bin ton asfalt serildiğini söyledi.


Asfalt çalışmalarının özellikle Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçe ve mahalle statüsü kazanan köy yollarında gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, çalışmalara öncelikle kendilerine en çok güven duyulan ilçe ve köylerinden başlandığını bildirdi.


Başkan Gökçek, 30 Mart yerel seçimleri öncesi verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarını anlatarak, “Büyükşehir sınırlarına yeni katılan 9 ilçeden 8’i olan Evren, Haymana, Güdül, Nallıhan, Beypazarı, Polatlı, Çamlıdere ve Kızılcahamam’da asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. Şereflikoçhisar’da da asfalt üretim tesisi kurulma çalışmaları yapılıyor. Tesisin kurulmasından sonra asfalt çalışmasına başlayacağız” diye konuştu.


30 Mart yerel seçimleri sonrası, seçim öncesi söz verildiği gibi yeni katılan ilçe ve köylerinde çalışmalara hızla devam edildiğini bildiren Başkan Gökçek, “Seçim sonrası yeni katılan ilçe ve köylerle birlikte asfalt çalışmasına hemen başlanarak bugüne kadar 87 adet mahalle köy yolu ve ilçe merkez mahallelerinde asfalt serim çalışması yapıldı” diye konuştu.


Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirten Başkan Gökçek “Asfalt serim, bakım onarım çalışmaları gündüz 37 ekip, gece de 11 ekip olmak üzere toplam 48 ekip ile 7/24 yapılıyor” dedi.


Mahalle statüsü kazanan köylerin sıcak asfalta kavuştuğunu belirten Başkan Gökçek, köy yollarına bitümlü sıcak karışım asfalt (BSK) serildiğini söyledi.


Başkan Gökçek, köy yolları ile birlikte Başkentte metropol ilçelerde de asfalt çalışmasının yapıldığını belirterek, gerçekleştirilen  çalışmalarla trafik emniyet ve sürüş konforunun sağlandığını bildirdi.


 


ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN YERLER


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar da, 2014 yılında 24 Temmuz tarihine kadar Akyurt, Ayaş, Altındağ, Bala, Beypazarı,Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Güdül, Gölbaşı, Haymana, Kazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Pursaklar, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde muhtelif cadde ve genişliği 12 metreden büyük sokaklarda asfalt serim, bakım onarım çalışmaları yapıldığını belirtti.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü  tarafından 2014 yılı 24 Temmuz tarihine kadar, Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçeler de dahil olmak üzere asfalt çalışması yapılan ve devam eden ilçe merkezleri ve mahalle statüsü kazanan köyler şunlar:


Altındağ: Kavaklı - Aydıncık Mahalleleri


Ayaş: Yeni Başayaş Mahallesi


Bala: Büyükdavdanlı - Keklicek - Küçük Davdanlı - Küçük Bayatlı-Akarlar Mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Şentepe Mahallesi


Beypazarı: İlçe merkezinde bulunan Boztepe - Ayvaşık - Kurtuluş- Hacıkara Mahalleleri


Çamlıdere: Yayla - Elören - Beşbeyler - Dört Konaklar - Elmalı-Yayalar - Ahatlar - Atça - Çamköy - Kuyubaşı - Müsellim Mahalleleri


Çubuk: Kışlacık - Güldarbı - Yukarı Çavundur - Yıldırım Elören - Yıldırım Aydoğan - Evci - Karaçam - Okçular - Yeşilkent - Kuzuören - Akkuzulu - Nusratlı - Aluç - Dereköy - Çat - Yıldırım Evci - Ulu Ağaç - Aşağıobruk - Kuruçay Mahalleleri


Gölbaşı: Tuluntaş - Örencik Mahalleleri


Güdül: Sorgun - Güzel Çiftlik - Kınık - Çağa Mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Yukarı Mahallesi


Haymana: İlçe merkezinde bulunan İlçe Kayabaşı Mahallesi


Kalecik: Kuyucak-Eşmedere-Koyunbaba - Yeşilöz - Hasayaz - Tavşancık Mahalleleri ve ilçe merkezinde bulunan Halit Cevri Aslangil Mahalleleri


Kızılcahamam: Kocalar - Çavuşlar - Akçakese - Yukarı Höyük - Tahtalar - Kurumcu - Alpagut- Kınık - Aşağı Höyük - Başağaç - Binkoz - Çeltikçi - Akkaya - Ali Bey Mahalleleri ve ilçe Merkezinde bulunan Akçay - Yenice Mahallesi


Nallıhan: İlçe merkezinde bulunan Fatih –100. Yıl - Çayırhan - Mahalleleri


Pursaklar: Abadan - Kuru Sarı Sirkeli Mahalleleri


Polatlı: İlçe merkezinde bulunan Üçpınar - Zafer Mahalleleri


Sincan: İncirli - Anayurt - Türk Obası Mahalleleri olmak üzere yeni katılan ilçelerle birlikte 87 adet ilçe merkezleri ve mahalle statüsü kazan köylerde asfalt kaplama çalışması yapıldı.


Ankara Belediyesi


Geri Dön