19 / 04 / 2024

Mar Yapı Güneşli'de rezidans yapacak

Mar Yapı Güneşli'de rezidans yapacak

Mar Yapı Güneşli'ye yeni bir bir rezidans yapacak



Basın Ekspres Yolu ve çevresine üçüncü bir rezidans projesi daha geliyor. Güneşli Residence adını taşıyacak bu proje, şu anda Garanti Bankası tarafından operasyon merkezi olarak kullanılan yaklaşık 20 dönüm üzerindeki bina ve bu binanın yanındaki 20 dönüm büyüklüğündeki komşu parsel üzerine yükselecek. Mar Yapı tarafından gerçekleştirilecek proje, 22 ve 23 katlı iki blokta toplam 550 daire ve 60 adet ticari üniteden oluşacak.

Atatürk Havalimanı'nı TEM'e bağlayan Basın Ekspres Yolu ve çevresi son dönemde ticari gayrimenkul açısından en çok prim vaden bölgelerin başında geliyor. Bölgenin en büyük avantajı, hiç kuşkusuz havaalanına yakınlığı ve ana yolların arasında yer alması.
Basın Ekspres Yolu'nun her iki tarafında şimdilerde otel, alışveriş merkezi ve son olarak rezidans projeleri yükseliyor.

Basın Ekspres Yolu'ndaki ilk rezidans projesi, Torunlar GYO ve Özyazıcı İnşaat'ın birlikte  geliştirdikleri Nish İstanbul oldu. Proje, 33 bin metrekare arsa üzerinde 20'şer katlı iki rezidans bloğu, 1 adet 16 katlı ofis, 1 adet 17 katlı, 260 odalı 5 yıldızlı otel ve 6 bin 500 metrekarelik açık çarşı bulunan 4 blokta 396 konuttan oluşuyor. Bu projenin yatırım değerinin arsa dahil yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtilmekte.

Basın Ekspres Yolu'ndaki ikinci rezidans projesini ise Akın Holding ve Ağaoğlu Grubu gerçekleştiriyor. My Residence 212 İstanbul adıyla inşasına başlanan proje, Akın Holding'e ait olan 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin yanında inşa ediliyor. 503 daireden oluşan bu rezidans projesinin yatırım maliyeti 147 milyon dolar.

Üçüncü rezidans projesi
Basın Ekspres Yolu ve çevresine üçüncü bir rezidans projesi daha geliyor. Güneşli Residence adını taşıyacak bu proje, şu anda Garanti Bankası tarafından operasyon merkezi olarak kullanılan bina ve bu binanın yanındaki 20 dönüm büyüklüğündeki komşu parsel üzerine yükselecek. Proje toplamda 40 dönüm arsa üzerinde yer alacak.

Mar Yapı tarafından gerçekleştirilecek proje, 22 ve 23 katlı iki blokta toplam 550 daire ve 60 adet ticari üniteden oluşacak. İnşasına önümüzdeki mayıs veya haziran ayında başlanması planlanan projenin toplam yatırım maliyetinin 175 milyon dolar olduğu belirtildi.

Güneşli Residence projesinde, stüdyo(45 metrekare), 1+1(65 metrekare) ve 2+1(95 metrekare) şeklinde üç farklı tip ve büyüklükte daireler yer alacak. Projede, satışlara inşaat ile birlikte başlamayı planlayan Mar Yapı'nın, rezidans dairelerin metrekaresini 3 bin liradan satışa sunacağı belirtildi.   
    
Bölge yatırımcıyı cezbediyor
Öte yandan Güneşli bölgesinde Akın Holding'e ait 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin hizmete girmesinin ardından  yine bu AVM'nin hemen yanıbaşında yine Akın Holding ve Ağaoğlu Grubu ortaklığıyla My Residence 212 İstanbul adında bir rezidans projesi yükseliyor. 503 daireden oluşan bu  rezidans projesinin yatırım maliyetinin 147 milyon dolar olduğu belirtildi. Yine bölgede Nish İstanbul adında bir başka rezidans projesi daha yükseliyor. Torunlar GYO ve Özyazıcı İnşaat'ın birlikte İstanbul Çobançeşme'de yaptığı Nishistanbul, 33 bin metrekare arsa üzerinde 20'şer katlı iki rezidans bloğu, 1 adet 16 katlı ofis, 1 adet 17 katlı, 260 odalı 5 yıldızlı otel ve 6 bin 500 metrekarelik açık çarşı bulunan 4 blokta 396 konuttan oluşuyor. Bu projenin yatırım değerinin arsa dahil yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtilmekte.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön