29 / 03 / 2024

Mardan Palace Hotel 360 milyon TL'ye satıldı!

Mardan Palace Hotel 360 milyon TL'ye satıldı!

Antalya’da 6 yıl önce 1 milyar dolar yatırımla açıldığı belirtilen Mardan Palace icradan 360 milyon liraya satıldı. Otelin yeni sahibi Halkbank oldu.



Antalya’nın Kundu bölgesinde yer alan 7 yıldızlı Mardan Palace otelinin yeni sahibi Halkbank oldu. 2009 yılında Hollywood yıldızlarının da katılımıyla görkemli bir açılış yapan ve yapımına 1 milyar dolar harcandığı iddia edilen Mardan Palace’ın icradan satış ihalesi dün yapıldı. 719 milyon liradan satışa çıkan otel için Halkbank, ihalede 360 milyon 50 bin TL verdi.


Tek teklif vardı

Rus milyarder Telman İsmailov’un, 1 milyar dolarlık yatırımla 2009 yılında açtığı otel, Antalya’nın en pahalı ve en görkemli oteli olarak dikkat çekmişti. Otel, bölgesinde lüks ve ihtişamla ön plana çıkmaya çalıştı ancak işler planlandığı gibi ilerlemedi. Otelin sahibi İsmailov, Rusya’daki işlerinde mali sıkıntılar yaşamaya başladı. Otelin önce elektrik borcunu ödeyemediği konuşuldu ardından da yatırım için çekilen kredilerin ödenememesi gündeme geldi.


Bunun ardından alacağı olan bankalar devreye girip, oteli icraya verdi. Beklenen icralık ihale dün gerçekleştirildi. İhalede tek teklif sahibi olarak Halkbank yer aldı. Kısa sürede sonuçlanan ihalede Halkbank, oteli 360 milyon 50 bin liraya satın aldı.


Alacaklar ödenecek


Otelin satılmasıyla, ilk sırada yer alan alacaklı Garanti Bankası’na olan 207 milyon liralık borcun ödenmesi bekleniyor. Oteli satın alan Halkbank da alacaklı olduğu için, kalan kısmı ödemeyerek alacağını tahsil etmiş olacak.


Açılışına yıldızlar katıldı

MARDAN Palace, Mayıs 2009’da dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla açılmıştı. Otelin açılışında Mariah Carey, Tom Jones, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Paris Hilton, Seal ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer almıştı. Açılış, dünya medyasında da canlı yayınlanmıştı.


Mısır’dan kum getirdi

MARDAN Palace, Rus işadamı Telman İsmailov’un Türkiye’deki ilk turizm yatırımıydı. 180 bin metrekare alanda konumlanan otel, İstanbul’un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. Dünyanın en lüks otellerinden olan Mardan Palace’ın çatal-bıçak ve porselen takımlarının 25 milyon euro olduğu ifade ediliyordu. Otelde, 560 oda var. Otelin sahilindeki kumlar Mısır’dan getirilmişti.



Vatan 


Geri Dön