18 / 04 / 2024

Mardin Emine-Behçet Keleşoğlu İlkokul ve Ortaokulu açıldı!

Mardin Emine-Behçet Keleşoğlu İlkokul ve Ortaokulu açıldı!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman,  Mardin Artuklu ilçesinde inşaatı tamamlanan, Emine-Behçet Keleşoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nun açılışını yaptı.



Mardin'in Artuklu ilçesi Sakalar Mahallesinde Dekinsan Grup Ortağı ve Hayırsever İş Adamı Hasan Keleşoğlu tarafından inşa ettirilen 8 derslikli İlkokul ve Ortaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, protokol üyeleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım gösterdiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, gerçekleştirdiği konuşmada, okul yaparak eğitime verdikleri destekten dolayı Dekinsan Grup, İş Adamı Hasan Keleşoğlu ile Kösen ailelerine teşekkür etti.

En hayırlı yatırımın eğitim yapılan yatırım olduğunu belirten Yaman, “Eğitim yatırımları Türkiye bütçesinde en fazla yer tutan yatırımlardır. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükumetimizin ve devletimizin destekleri olmuyor. Hayırseverlerimizin de çok büyük destekleri var. Devlet ve millet işbirliğiyle bütün Türkiye ve Mardin’de önemli yatırımlar yapılıyor. Ama Mardin genç nüfusu fazla olan bir il. Bizim aşağı yukarı yüzde 60 nüfusumuz 29 yaş ve altı, yaş ortalamamız 22’lerde o nedenle eğitim kurumlarına çok fazla ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimiz ve yatırımcılarımız bunun farkında. O nedenle önemli yatırımlar yapılıyor. Devam eden 100’ün üzerinde okul inşadımız var. Onları da inşallah en kısa sürede bitireceğiz. Bütçeden ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yeni yatırımlar yapacağız” diye konuştu.

“Eğitim yatırımlarımız devam edecek”

Büyükşehir olmanın avantajlarıyla şehrin her sektörde geliştiğini söyleyen Yaman, şu şekilde devam etti: “Altyapı da gelişiyor. Yollarımız, sosyal donatılarımız, parklarımız, eğitim kurumlarımız, sağlık alanındaki, ulaşım alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Dekinsan Gruba, Kösen ve Keleşoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Bu şehrin barından çıktılar ve sorumluluklarını biliyorlar. Bu şehre hizmet ediyorlar ve etmeye devam edecekler. Eğitim yatırımlarımız önemli yatırımlar. Bu evlatlarımız terörden ve diğer kötü yaşantıdan kurtarmak hepimizin görevi. O nedenle beraber uykumuzu, mesaimizi her şeyimizi bırakıp bu işe ayıracağız. Eğitim hizmetlerine bırakacağız. Mardin bölgedeki en eğitimli illerden bir tanesi haline gelecek.”

Dekinsan Yönetim Kurulu Üyesi Arda Keleşoğlu ise, hayatın her döneminde okulun önemli yeri olduğunu söyleyerek, “Güzel değerlere hizmet edecek yeni nesillere umut oldukları için Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’a, kurum müdürleri ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ederim. Okulumuzun köyümüze değer katıp çok faydalı olacağına hiç şüphem yoktur. Okulumuz, köyümüz ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

İş adamı Kenan Kösen’de, Mardin'de yapılacak eğitim ve spor yatırımları başta olmak üzere tüm yatırımlara destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek, desteklerinden dolayı Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür etti.


Geri Dön