18 / 04 / 2024

Mardin'de çöp ev tepkisi!

Mardin'de çöp ev tepkisi!

Mardin'in Kızıltepe Fırat Mahallesi'nde bir anne ile kızın yaşadığı ev mahalleliyi dışarıya çıkamayacak hale getirdi. Mhalle sakinleri, sorunlarına çözüm bekliyor.



Mardin Kızıltepe'de Fırat Mahallesi 436 sokak 20 no'lu evde ikamet eden Hafize ile kızı Âmine Dağ'ın yaşadığı ev mahalleliyi isyan ettirdi. Küçükbaş hayvanın da beslendiği evde hayvanların gübresi de olduğu gibi bırakılıp temizlenmezken, 3-4 gün önce ölen bir keçinin leşi de bahçede duruyor. 

Mardin Life'ta yer alan habere göre, mahalle sakinleri, akli dengesinin bozuk olduğunu iddia ettikleri kızın, ölen keçinin leşini atmadığı gibi kimsenin atmasına da izin vermediğini belirtti.

Çevreye yayılan pis kokudan dolayı çok rahatsız olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, bir an önce evdeki hurda ve çöplerin temizlenip hayvanların da buradan tahliye edilmesini istedi.

Pis kokudan artık iştahlarının kalmadığını söyleyen çocuklardan Melek Uçar, "Bu pis kokudan nefret ediyoruz. Kokudan dolayı kimse bu sokaktan geçmek istemiyor. Ne kadar pislik varsa bu bahçede var. Kimse kokudan dolayı pencereleri açıp evin içini havalandıramıyor, açtığı gibi evin içine pis koku giriyor. Buranın temizlenmesini istiyoruz." dedi.

Pis kokudan dolayı çok sıkıntı çektiklerini söyleyen komşulardan Abdülkerim Tutuş, "4 sefer belediyeye 4 sefer de Tarım'a gittim. Belediye diyor ki temizlik bize aittir ama hayvanlar tarıma aittir. Tarımda bize belediyeye gidin diyor. En son beni ilçe Sağlık Müdürlüğüne yönlendirdiler. Sağlık merkezi bir rapor yazdı. Raporda; 'en kısa zamanda oranın temizlenmesi ve boya yapılması gerekir'' diye konuştu.

Balkona çıktığında pis kokudan dolayı midesinin bulandığını ve bazen de kustuğunu söyleyen Hıdır Tutuş, "Kaymakamımızdan rica ediyoruz bizi bu pis kokudan kurtarsın. Ya evimizi satın alsınlar ya da bu kadını buradan götürsünler. Bazen bizi bıçakla kovalıyor." açıklamasında bulundu.


Geri Dön