25 / 04 / 2024

Mardin'de dul ve çok çocuklu kadınlara konut projesi yapılacak

Mardin'de dul ve çok çocuklu kadınlara konut projesi yapılacak

Mardin Valisi Hasan Duruer, dul ve çok çocuklu kadınlara özel projeli konut yapmayı hedeflediklerini söyledi



Duruer, Artuklu Kervansarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, çeşitli nedenlerle eşinden ayrılmış çok çocuklu kadınların, zor durumda kaldığını belirtti.

Hazineye ait arazi üzerinde, hayırsever iş adamlarının destekleriyle 50-60 metrekarelik evler yaparak, çok çocuğu olan kadınlara mülkiyeti ile devretmeyi hedeflediklerini ifade eden Duruer, şöyle dedi:

''Geçen gün beş çocuklu bir kadının evine gittik, oldukça zor durumdaydı. Biz bu durumda olan vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Hazineden arsayı aldıktan sonra özel bir şekilde projelendirip konutların inşaatına seri bir şekilde başlayacağız. Şimdiden 20 evin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlarımız var. Evlerin döşemesini de yine hayırseverlere yaptıracağız. Ama eski kullanılmış eşya kabul etmeyeceğiz. Hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız kendilerinin kullanabileceği eşyaları bağışlarsa anlamlı olur.''

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Vali Duruer'den yoksul ailelere konut müjdesi

Mardin Valisi Hasan Duruer, dul ve çok çocuklu kadınlara sosyal konut yapılacağını söyledi.

Eşinden ayrılmış çok çocuklu kadınların zor durumda kaldığını söyleyen Vali Hasan Duruer, Hazine'ye ait  TOKİ  arazisi üzerinde, hayırsever işadamlarının destekleriyle 50-60 metrekarelik evler yaparak, eşinden ayrılmış ve çok çocuğu olan kadınlara mülkiyeti ile devretmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Vali Duruer, "Geçen gün beş çocuklu bir kadının evine gittik. Oldukça zor durumdaydı. Biz bu durumda olan vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Hazine'den arsayı aldıktan sonra özel bir şekilde projelendirip inşaatına seri bir şekilde başlayacağız. Şimdiden 20 evin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlarımız var. 100 konut yapmayı hedefliyoruz. Evlerin döşemesini de yine hayırseverlere yaptıracağız. Ama eski kullanılmış eşya kabul etmeyeceğiz. Hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız kendilerinin kullanabileceği eşyaları bağışlarsa anlamlı olur" dedi.

Vali Duruer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde de sosyal marketi yakında hayata geçireceklerini, ihtiyacı olan vatandaşların, marketten ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini sözlerine ekledi. Duruer, SYDV markete de hayırsever vatandaşların yardımını beklediklerini açıkladı.


Duruer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde de, sosyal marketi yakında hayata geçireceklerini, ihtiyacı olan vatandaşların, marketten ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.
Sabah/Emlak

Geri Dön