29 / 03 / 2024

Mardin'e 170, Diyarbakır'a 120 yeni yatırım başvurusu yapıldı!

Mardin'e 170, Diyarbakır'a 120 yeni yatırım başvurusu yapıldı!

Teşvik paketi Güneydoğu'yu hareketlendirdi. Mardin'e 170, Diyarbakır'a ise 120 yeni yatırım başvurusu yapıldı




Teşvik paketi Güneydoğu'yu yatırımda uçurdu. Paketin açıklanmasıyla harekete geçen yatırımcılar, Mardin'e 170 yeni yatırım için teşvik başvurusu yaparken, bu rakam Diyarbakır'da 120'yi aştı. Şanlıurfa'da yeni kurulacak OSB'de şimdiden yatırım yapılacak firma sayısı 90'a, yatırım miktarı da 837 milyon TL'ye ulaştı. Aralarında Ülker, Pınar gibi büyük kuruluşların da bulunduğu 40 firma Şanlıurfa 2'nci OSB'den arsa satın aldı. Pınar'ın et ve süt ürünleri konusunda 50 milyon liralık yatırım düşündüğü belirtilirken, gıda endüstrisinin en büyük yatırımcılarından Ülker'in de Urfa'da dondurma üreteceği ifade edildi. Teşvikten önce inşaat çalışmalarına başlayan Hakan Plastik'in ise 2'nci OSB'de 400 kişiyi istihdam edecek bir yatırım üzerinde çalıştığı bildirildi. Yeni yatırımlarla Şanlıurfa'da 5 bin kişiye istihdam yaratılması bekleniyor. 


100 MİLYONLUK OTEL 

Mardin'de 2012'nin ilk altı ayında alınan 21 adet teşvik belgesiyle 146 milyon TL tutarında yatırım öngörülüyor. İlde sadece temmuzda 8 belge alındı. Bu belgelerin yatırım tutarı ise 147 milyon TL. Mardin'e en büyük yatırım talebi ise turizm sektöründen geldi. Şehirde temmuz ayında alınan en geniş kapsamlı teşvik belgesi, yaklaşık 100 milyon TL'lik sabit yatırım tutarına sahip bir 5 yıldızlı otelin oldu. 


OSB'LERDE YER KALMADI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Teşvik sistemi 5 ve 6'ncı bölgelerdeki OSB'leri canlandırdı. Van, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa OSB'lerinde, teşvikler açıklandıktan sonra parsel tahsisleri oldu. Diyarbakır ve Batman dolduğu için genişletme çalışmalarına başladık" dedi.


Sabah


Geri Dön