28 / 03 / 2024

Marka konutlar krize kafa tuttu

Marka konutlar krize kafa tuttu

Konutta marka olmuş firmaların son üç aydaki yeni konut lansmanları hızlı satışlar getirdi.



Konut alıcısı fiyatı düşüren markalara akın etti Ağaoğlu'nun Bahçelievler'deki yeni projesinde, haftası dolmadan binin üzerinde konut satıldı. Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı 1220 konutluk projede, sadece 175 konut kaldığını belirterek, “İnanılmaz bir talep var. Sabaha kadar çalışıyoruz. Krize göre hazırlanmış ödeme koşullarımız büyük ilgi gördü” dedi.

KALİTELİ AMA UCUZA HÜCUM

Fiyapı'nın Tuzla'daki konutları satışa sunulduktan yalnızca 5 gün sonra tükenmişti. Dumankaya Kartal'da 280 konutluk Adres projesini 26 günde sattı. Mayıs sonunda ön satışına başlanan Sinpaş Bosphorus City'de 6 ayda 1913 konut satıldı. Yeşil İnşaat, Beylikdüzü'ndeki 3 bin konutluk Innovia projesinde ilk haftada bin 363 adet sattığını duyurdu. Teknik Yapı'nın Kartal'da 340 daire ve çarşıdan oluşan UpCity projesi, bir ay içinde bine yakın ziyaretçiye tanıtıldı.

FORMÜL KÂR MARJINI DÜŞÜRMEK

Bu satış grafiğine ulaşmanın formülünü firmalar “Doğru fiyat” biçiminde açıklıyorlar. Sinpaş GYO Yapı Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, konsept projenin önemine ve ihtiyaçları konusunda müşterilerle iletişim halinde olmaya dikkat çekerken, FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, düşük kar payı ile çalıştıklarını hatırlattı ve “Formülümüz; (Kalite + güven) - Kar payı = Başarı” dedi. Firmanın Esenşehir'de 25 günde 110 daire sattığını hatırlatan İnan, “Kasımdan bugüne projenin yüzde 40'ının satışı bitmiş durumda” diye konuştu.

MALİYETLER DÜŞTÜ

Ağaoğlu Başkanı Ali Ağaoğlu: “Demir fiyatları 2 bin liradan 800 liralara düştü. Beton da yarı yarıya ucuzladı. İnşaat maliyetlerindeki düşmeyi de müşterimizle paylaştık. Bunun yanı sıra karımızdan fedakarlık ettik. Bahçelievler My City'de profesyonel ekibim 3 bin liranın bir hayli üzerinde bir fiyatla çıkmayı önerdi. Ancak biz karımızı paylaşmayı seven bir grubuz. Bu dönemde 3 yerine 1 kazanacağız ama konut üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

KENDİ ARSAMIZIN OLMASI AVANTAJ

Teknik Yapı Başkanı Umut Durbakayım: “UpCity'de 50- 120 metrekare arasındaki daireler 79 bin-236 bin lira arasında satılıyor. Kar marjının minimuma indirilmesi, benzer projelerden düşük fiyatlı olması ilgiyi artırdı. Bunun sebebi ise arsa maliyetinin çok düşük olmasıydı. Çünkü arsa Teknik Yapı'ya aitti.”

KONSEPT GELİŞTİRDİK

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, müşterilerin ilgisini çekecek, ihtiyaca cevap veren konsept projeler üretmelerini başarılarının sırrı olarak görüyor: “Lagün'de, Bosphorus City'de, Ottoman's projelerimizde yine kendine özgü konsepti olan ama büyük ölçekli projeler yapıyoruz.”

YATIRIMCIYA KAZANDIRDIK

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya: “Adres'in yatırımcısına ciddi getiri sağlayacağını düşünüyoruz. Trend projemiz 2005 Kasım ayında satışa çıktı, ilk alanlar yüzde 115 kazandı. Konsept'ten nisan ayında alanlar yüzde 75 kazandı. Biz ilk alanların kazanç artışı elde etmelerini sağlıyoruz.

YÜZDE 10 PEŞİNAT 72 AY VADE

Alper İnşaat, Selective Kartal Evleri'nde banka kredisi kullanmadan 72 aya kadar avantajlı oranlarla firma finansmanı sağlıyor. Kampanyada, 133 bin 500 TL liralık 67,72 metrekare 1+1 daire, 860TL taksit, 13 bin 350 lire peşinatla satın alınabiliyor. Firma yetkilileri sadece 4 ara ödeme olduğunu belirtiyor. Mayıs 2010'da teslim edilecek ve E5'e 1 dakika mesafedeki Selective Kartal Evleri'nde 5 bin 380 metrekare alan üzerinde 18 katlı 2 blokta 178 daire yer alıyor.Mimart Yapı Çorlu'daki Armada City'de Şubat sonuna kadar sunduğu kampanya ile finansman sağlayarak tüketicileri bankaya yüksek faiz ödemekten turtarıyor. 70 bin liralık 68 metrekare - 1+1 daire tercih edildiğinde, 84 aylık ödeme planı seçeneğinde, 7 bin lira peşinat, teslime kadar aylık 480 lira taksit ve 7 bin liralık sadece 4 ara ödeme yapılıyor. Teslimden sonra ise taksitler 490TL'den başlıyor.

ÇORLU'DA 480 DAİRE TAKSİTLE

Mimart Yapı Çorlu'daki Armada City'de Şubat sonuna kadar sunduğu kampanya ile finansman sağlayarak tüketicileri bankaya yüksek faiz ödemekten turtarıyor. 70 bin liralık 68 metrekare - 1+1 daire tercih edildiğinde, 84 aylık ödeme planı seçeneğinde, 7 bin lira peşinat, teslime kadar aylık 480 lira taksit ve 7 bin liralık sadece 4 ara ödeme yapılıyor. Teslimden sonra ise taksitler 490 TL'den başlıyor.

Bugün

Geri Dön