26 / 04 / 2024

Marmara Belediyeler Birliği heyeti Amsterdam ve Brüksel'de inceleme yaptı!

Marmara Belediyeler Birliği heyeti Amsterdam ve Brüksel'de inceleme yaptı!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen teknik temas programlarına Hollanda ve Belçika incelemeleriyle devam edildi



Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın da katıldığı program kapsamında son olarak Hannover’de düzenlenen CEBIT 2012 fuarına da katılım gösterilecek.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Tuzla Belediyesi’ne yönelik düzenlenen Yurtdışı Teknik İnceleme ve Temas Programı kapsamında Amsterdam ve Brüksel’de ulaşım sistemleri hakkında inceleme gezisi ile tarihi kentlerin bütüncül bir politika çerçevesinde korunması ve yenilenmesine yönelik çalışma yapıldı. Program kapsamında Dam Meydanı, Çiçek Pazarı, Rembrandt Meydanı ve Tarihi Merkez İstasyonlarında da incelemede bulunuldu.


AMSTERDAM’DAN BRÜKSEL’E GEÇİLDİ
Programa Brüksel’de devam eden Tuzla Belediyesi heyeti, kentsel dokunun korunması ve şehir planlaması konusunda Brükselli yerel yöneticilerden brifing aldı. Brüksel programının devamında Büyük Meydan, Kraliyet Sarayı, Ana Katedral, Atomium ile şehir içi tramvay ve metro hatlarında teknik inceleme yapıldı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın yanı sıra Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin de katıldığı programın son durağı Almanya’nın Hannover kenti olacak.  Dünyanın en büyük yüksek teknoloji fuarı CeBIT 2012’ye katılım gösterecek heyet, son olarak Hannover Belediyesi ile resmi temasta bulunacak.

TUZLA’DAKİ OSMANLI İZLERİ AYAĞA KALDIRILACAK
Programla ilgili değerlendirmede bulunan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, organizasyondan ötürü Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür ederken, “Belediyecilikte vizyoner çalışmaların sürmesi ve geliştirilmesi açısından teknik inceleme programlarının önemli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir siyasi ayırım gözetmeksizin Tuzla’daki tüm meclis üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz program çerçevesinde, Amsterdam’daki bisiklet kullanımının yoğunluğunu ve kentsel mimarinin korunmasına yönelik çalışmaları hepimiz oldukça başarılı bulduk. Tuzla’da Osmanlı döneminde halkın yaşam biçimini ve kültürünü yansıtan geleneksel 140 tane tarihi yapı için, “Tuzla Köyiçini Yeniden Canlandırma ve Kentsel Tasarım Projesi”ni hazırladık. Restorasyon projemizle, kültür hazinesi niteliğindeki bu yapıların yok olmaması için çaba göstereceğiz” dedi.

“TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKİNEN TAKİP ETMEKTEYİZ”
Başkan Yazıcı, açıklamalarının devamında, “Tuzla Belediyesi olarak teknolojik gelişmeleri de yakından takip etmekte ve belediyemizde uygulamaktayız. Bu kapsamda Almanya’da düzenlenen CeBIT 2012 fuarına katılarak programımızı tamamlayacağız. Kadir Topbaş’ın başkanlığında vizyon kazanan İstanbul’un bir parçası olarak, yarınların Tuzla’sına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
 


Geri Dön