29 / 03 / 2024

Marmara Konakları'nda lansmana özel indirim yapılacak!

Marmara Konakları'nda lansmana özel indirim yapılacak!

Belediye başkanlığı bittikten sonra yeniden gayrimenkul projelerine ağırlık veren Marmara Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, 3 projeyi teslim ederken, Marmara Konakları'na start verdi.



Belediye başkanlığı bittikten sonra yeniden gayrimenkul projelerine ağırlık veren Marmara Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, 3 projeyi teslim ederken, Marmara Konakları'na start verdi.


Marmara Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Beylikdüzü Eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, 2009 yılında başkanlık dönemini geride bıraktıktan sonra yeniden eski işi olan gayrimenkul yatırımlarına ağırlık verdi. Gayrimenkule ilk adımını 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde henüz öğrenci iken kurduğu Marmara Yapı'yla atan Orakçı, yine şirketini kurduğu Beylikdüzü'nde 3 projeyi kısa zamanda teslim etmeye hazırlanırken, aynı zamanda 1000 konaklı Marmara Konakları'na start verdi. "Şirketin kurulduğu dönemlerde Beylikdüzü henüz bir köy statüsündeydi" diyen Orakçı, "Aile bireylerim de bu bölgede inşaat alanında çalışıyordu. Bu nedenle şirketi erkenden kurup eksiklerimi bu süreçte kapatmayı planladım. Kavaklı Merkez Mahallesi'nde şirketimizi kurduk. Hatta okuduğum alan Harita Kadastro ile ilgiliydi ve o dönem kamu büyük bir alım yapıyordu ben kamu yerine risk alarak kendi şirketimle piyasada ilerlemeyi seçtim. Şu anda 25.yılımızı kutluyoruz ve 25 yıl boyunca İstanbul'un farklı ilçelerinde Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve yurtdışında binlerce proje yaptık" dedi. Şirketin sadece belediye başkanlığı yaptığı dönemde performansında bir gerileme olduğunu onun dışındaki dönemlerde hep yükselerek yol aldığını ifade eden Orakçı, "Bu dönemde şirketimizin kazançları azaldı ama Beylikdüzü'nün markalaşması aşamasında yaptığımız kamu çalışmalarıyla da bölgeye 136 eser bırakarak artı bir değer kazandırdık" dedi.


Marmara Konakları 124 konutla başladı


Halihazırda Beylikdüzü bölgesinde devam eden 4 projeleri olduğunu söyleyen Orakçı, Marmara Park AVM'ye yakın olan E-5 Marmara ofis projelerinin bittiğini ve haftaya teslim etmeyi planladıklarını belirterek şöyle konuştu:


"110 konutluk Referans Marmara projemiz yüzde 60-70 oranında tamamlandı. Nisan ayı gibi teslim etmeyi planlıyoruz. Marmara Corner projemizde ise inşaat oranı yüzde 50'ye geldi. Bu projemizi de bahar ayında teslim edeceğiz."


Bu projelerde bitime yaklaşırken Marmara Konakları projelerine start verdiklerini anlatan Orakçı, "A,B,C bloklarında inşaat devam ediyor. Toplam 6 bloktan oluşan bu projemizde bloklar 4 katlı olarak yapılıyor" dedi.


Lansmana özel indirimli satılacak


124 konut ve 4 ticari üniteli projelerinin Beylikdüzü'nde İhlas Marmara Evleri'nin yanında ana caddeye cepheli yükseldiğini belirten Orakçı, projelerinin yüzde 70'inin deniz gören bir konumda yapıldığını söyledi. Orakçı, metrekare birim fiyatlarının ise lansmana özel 4 bin TL'den başladığını söyledi. Orakçı, ayrıca lansmana özel olarak yüzde 20'lik bir indirim uygulayacaklarını böylece fiyatların 4 bin TL'nin altına indiğini aktardı. 2+1'den 8+1 daire tiplerinin yer aldığı konaklardan bahçe villaları ve dubleks dairelerin yer aldığını belirten Orakçı, orta ve üst gelir grubundan yerli ve yabancıların alım yaptığına dikkat çekti. Ekonomiye güvenerek risk almayı sürdüreceklerini aktaran Vehbi Orakçı, 2017'nin bahar ayında ise Marmara Konakları 2'nin startını vermeye çalışacaklarını kaydetti. Bu projeyi 5 etap olarak belirlediklerini ifade eden Orakçı, tüm projeyi tamamladıklarında 1000 konuta ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.


100 bin dolarlık ev de var milyonluk evde


Beylikdüzü'nün güneye bakan ve deniz gören bölge olmasıyla öne çıktığına dikkat çeken Orakçı, bölgenin fiyat aralığı bakımından alıcılara da geniş imkanlar sunduğunu belirterek, "100 bin dolara da ev alınabildiği gibi milyon dolarlık ev de bulunuyor" dedi.


Irak'ta havalimanı projesini IŞİD engelledi


Başkanlık görevi bittikten sonra 2009 yılında yurtdışına açıldıklarını anlatan Vehbi Orakçı, "Irak'ta ve Orta Asya ülkelerinde işler yaptık. Irak'ta işlerimiz hala devam ediyor. Okul gibi kamu binalarının yanı sıra Irak'ta 1300 villalık bir proje inşa ettik. Ancak şu anda iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasından dolayı çalışanlarımızı azalttık. Baharla birlikte yeni bir sinerji oluşursa yine orada olmak isteriz. Çünkü orda büyük bir altyapı oluşturduk. Fabrika kurduk beton santrallerimiz var, bir ara çalışan sayımız 1500'e çıktı. Hatta Irak hükümeti İŞİD öncesi Kerbela Havalimanı projesini bize vereceklerdi ancak İŞİD gelince bu proje Fransızlara kaldı" diye konuştu.


Dünya


http://marmarakonaklari.com/



Geri Dön