19 / 04 / 2024

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.



Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray'a binen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yolcuların yüzündeki tebessümü görmek, onların ağzından kolaylığı dinlemek kadar mutluluk verici bir şey olmadığını söyledi.


Vatandaşın bu hizmetten duyduğu memnuniyeti içtenlikle ifade ettiğini dile getiren Arslan, bu memnuniyeti amaçladıklarını aktardı.


Arslan, bugüne kadar Marmaray'da 141,5 milyon kişinin seyahat ettiğini kaydederek, "Şu an günde 181 bin kişi seyahat ediyor. Olağanüstü bir duygu. Günde 219 trenimiz çalışıyor. Marmaray'dan beklentimiz ve insanlarımızın beklentisi çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda  Marmaray  şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak. Dünyanın neresine giderseniz gidin kıtaları kesintisiz dünyanın altından birleştiren proje olan Marmaray'ın teknik başarısından bahsediliyor" diye konuştu.


Banliyö hatlarını yaklaşık 2 yıl içerisinde vatandaşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirten Arslan, "Açıkçası banliyöler biraz yavaş gidiyor. Bunu hızlandırmak için ilgililerle toplantı yaptık. İstanbullu vatandaşlar da banliyölerin bir an önce bitmesini bekliyor. Bir an önce bitirmek için yoğun çalışıyoruz. İnşallah 2 yıl içinde insanımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.


"Bütün raylı sistemleri birbirine bağlayıp ring haline getirme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir çalışmalarımız var" diyen Arslan, bu gerçekleştikten sonra vatandaşların toplu taşımadan vazgeçemeyeceğini vurguladı.


YOLCULARLA SOHBET ETTİ

Arslan, bindiği Marmaray'da Yenikapı durağına kadar vatandaşlarla yolculuk yaptı. Vatandaşlara nereden gelip nereye gittiklerine, ulaştırma hizmetlerinden memnun olup olmadıklarına dair sorular soran Arslan, onların taleplerini de dinledi.


Vatandaşlar da Marmaray'dan çok memnun olduklarını, önceden otobüs, vapur, metrobüs gibi alternatifleri kullanarak iki yaka arasında yolculuk yaptıklarını, şu an sadece Marmaray ile gidebildikleri yerlere önceden aktarmalarla ulaşabildiklerini söyledi.


Yolculuklarının çok kısaldığını dile getiren vatandaşlar, şimdi hava muhalefeti, trafik kazası, köprü trafiği gibi gibi olumsuz unsurların kendilerini etkilemediğini, istedikleri saatte Marmaray'a binerek Avrupa ile Asya kıtaları arasında denizin altından yolculuk yapabildiklerini aktardı.


Habertürk 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray'a binerek vatandaşlarla seyahat etti. Bugüne kadar Marmaray'da 141,5 milyon kişinin seyahat ettiğini kaydeden Bakan Arslan, "Şu an günde 181 bin kişi seyahat ediyor. Günde 219 trenimiz çalışıyor. Marmaray'dan beklentimiz ve insanlarımızın beklentisi çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak. Dünyanın neresine giderseniz gidin kıtaları kesintisiz dünyanın altından birleştiren proje olan Marmaray'ın teknik başarısından bahsediliyor" dedi. Banliyö hatlarını yaklaşık 2 yıl içerisinde vatandaşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirten Arslan, "Açıkçası banliyöler biraz yavaş gidiyor. Bunu hızlandırmak için ilgililerle toplantı yaptık. İstanbullu vatandaşlar da banliyölerin bir an önce bitmesini bekliyor. İnşallah 2 yıl içinde insanımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi. 


BANLİYÖ 2 YILA BİTİYOR 

"Bütün raylı sistemleri birbirine bağlayıp ring haline getirme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir çalışmalarımız var" diyen Bakan Arslan, bu gerçekleştikten sonra vatandaşların toplu taşımadan vazgeçemeyeceğini vurguladı.  


Vatandaşları tek tek dinledi

Vatandaşları tek tek inleyen Arslan, aldığı talepleri yanındakilere not aldırdı ve İstanbul'da daha büyük  projelerle ulaşımı daha da kolaylaştıracaklarını söyledi.


Yolculuk sürelerimiz çok kısaldı 

Marmaray’da vatandaşlara nereden gelip nereye gittiklerine, hizmetten memnun olup olmadıklarına dair sorular soran Arslan, talepleri de dinledi. Vatandaşlar da Marmaray'dan çok memnun olduklarını, önceden diğer alternatifleri kullanarak iki yaka arasında yolculuk yaptıklarını, şu an sadece Marmaray ile gidebildikleri yerlere önceden aktarmalarla ulaşabildiklerini söyledi. Yolculuklarının çok kısaldığını dile getiren vatandaşlar, şimdi hava muhalefeti, trafik kazası, köprü trafiği gibi gibi olumsuz unsurların kendilerini etkilemediğini belirttiler.


Akşam 



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma, Denizcilik've Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dün İstanbul'da Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray'a bindi ve hem vatandaşla sohbet etti hem güncel açıklamalar yaptı. Çalışmaları hızlandırarak banliyö hatlarını 2 yıl içinde hizmete açacaklarını belirten Arslan "Bugün Marmaray'da günde 181 bin kişi seyahat ediyor. Banliyöyü bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak. Ayrıca raylı sistemleri birbirine bağlayıp ring haline getirme konusunda Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir çalışmamız var" dedi. 


Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları hızlandırarak banliyö hatlarını 2 yıl içerisinde hizmete açacaklarını belirterek, “Şu an Marmaray’da günde 181 bin kişi seyahat ediyor. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak” dedi.


Marmaray’a binen Bakan Arslan, bugüne kadar Marmaray’da 141.5 milyon kişinin seyahat ettiğini kaydederek, “Şu an günde 181 bin kişi seyahat ediyor. Olağanüstü bir duygu. Günde 219 trenimiz çalışıyor. Marmaray’dan beklentimiz ve insanlarımızın beklentisi çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak. Dünyanın neresine giderseniz gidin kıtaları kesintisiz dünyanın altından birleştiren proje olan Marmaray’ın teknik başarısından bahsediliyor” diye konuştu.


Bakan Arslan, şöyle devam etti: “Açıkçası banliyöler biraz yavaş gidiyor. Bunu hızlandırmak için ilgililerle toplantı yaptık. İstanbullu vatandaşlar da banliyölerin bir an önce bitmesini bekliyor. Bir an önce bitirmek için yoğun çalışıyoruz. İnşallah 2 yıl içinde insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bütün raylı sistemleri birbirine bağlayıp ring haline getireceğiz.”


Trende yüzde 50 indirim


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ramazan Bayramı boyunca TrenKart sahibi yolculara Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve ana hat trenlerde yüzde 50 indirim uygulayacak. Ramazan Bayramı’nı kapsayan 5-7 Temmuz’da seyahat edilmesi koşuluyla TrenKart sahibi yolculara YHT ve ana hat trenlerinde yüzde 50 indirim uygulanacak. İndirimli kampanya 15 lira ve üzeri bilet alan TrenKart sahipleri için geçerli olacak.


Vatan


Geri Dön