25 / 04 / 2024

Marmaris Altınyunus'tan kar dağıtım açıklaması!

Marmaris Altınyunus'tan kar dağıtım açıklaması!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş, Kar dağıtım politikası değişikliği ve kar dağıtım önerisi yaptı. Elde edilen karın öncelikli olarak geçmiş yıllardaki zarar için kullanılacağı Genel Kurul'un onayına sunulacak...




Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin 21.02.2014 tarihli Yönetim Kurulu Kararları ile , Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.19.1 sayılı Kar Payı Tebliği kapsamında, şirketimizin 31.12.2013 tarihli finansal raporlarında da belirtilen 11.033.491 TL tutarındaki geçmiş yıl zararları sebebiyle ve özellikle Talya Oteli için belirlenen yatırım planları gereği Kar Dağıtım Politikası'nın aşağıdaki şekilde revize edilmesine ve yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmasına,


Bu doğrultuda Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.(A member firm of Ernst & Young Global Limited) firması tarafından tanzim edilen Denetim Raporu'nun incelenmesi sonucunda da ; Şirketimizin 1.021.202 TL tutarındaki 2013 yılı net dönem karının geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmesi teklifinin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir.


"Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. Kar Dağıtım Politikası 

Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Düzenlemeleri, Vergi Düzenlemeleri ve diğer ilgili düzenlemeler ile Esas Sözleşmemizin kâr dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde kâr dağıtımı yapmaktadır. Kâr dağıtımında, Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak pay sahipleri ve Şirket menfaatleri arasında dengeli ve tutarlı bir politika izlenmekte; yıllık kâr dağıtım tutarının belirlenmesinde, uzun vadeli şirket stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu dikkate alınmaktadır. 


Bu kapsamda mevcut kar dağıtım politikamız; 

Yatırım ve finansman politikalarımız gereği oluşan kâr, öncelikle mevcut geçmiş yıllar zararlarına mahsup edilmekte ve yatırım finansmanında kullanmak üzere şirket bünyesinde bırakılarak nakit kar dağıtımı öngörülmemektedir"


Dosya için tıklayın


Geri Dön