26 / 04 / 2024

Marmaris yolu üzerine Botanik Park Bitki Müzesi yapılacak!

Marmaris yolu üzerine Botanik Park Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Botanik Park- Bitki Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze; Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılacak.



Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılması planlanan Botanik Park ve Bitki Müzesi’nde, 500 tür meyve ve süs bitkisi olması hedefleniyor.


Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, özellikle ilkokul çağındaki çocukların, düzenlenecek gezilerle doğa-bitki tanıtım turları, uygulama seralarında çocukların kendi tohumlarını ekme, kendi bitkilerini yetiştirme fırsatları olacağını belirtti. Salih Tufan; “Oluşturulacak Botanik Park ile turist ve vatandaşlarımız için doğal bir ortam içinde dinlenme, eğlence alanı oluşturulması ve ziyaretçilerin özellikle okul çağı çocuklarının bitkileri tanıması, doğaya eğilimlerinin arttırılması ve doğa sevgisinin aşılanması en büyük hedeflerimizden birisi. Parkımızın içinde tırmanış parkurları, ağaçlar üzerinde ip parkurları gibi eğlence alanları da olacak. Ayrıca oluşturulacak yöresel standlar ve alanlar ile özellikle yabancı turistlere kültürümüzün tanıtılmasını sağlayacağız.” açıklamasını yaptı.


Botanik park Projesinde özellikle bölgemizdeki Endemik ve Koruma altındaki türlerin de dahil olacağı her biri tek tek etiketlenmiş bitkilerin bulunduğu bitki müzesinin yanı sıra 1 adet Ilıman iklim bitkileri ve İç mekan süs bitkileri serası, 2 adet Uygulama Serası, 1 adet Sucul Bitkiler göleti, 1 adet Kaya Bahçesi ve Yosun Bahçesi, 1 adet Yöresel Ürünler/Organik-Ekolojik Ürünler Teşhir ve Satış Noktası, 1 adet Yöresel El Sanatları Teşhir ve Satış Noktası, 1 adet Yörük Çadırı ve Araç-Gereçleri, 1 adet Kafeterya ve Dinlenme Alanı, 1 adet Macera, Parkuru (Ağaçlık alan içerisinde), 1 adet Tırmanma Duvarı, Araç Otoparkı, geri kalan alanlarda vatandaşlarımıza tahsis edilmek üzere “Hobi Bahçeleri” yer alacak. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön